-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per dieną sostinės pareigūnai su narkotikais sulaikė 5 vilniečius: dėl kanapių veržėsi į butą

Penktadienį Vilniuje sostinės patruliai skyrė itin daug dėmesio narkotikų vartotojams – per dieną buvo sulaikyti net penki vyrai. Tris iš jų policija sulaikė panaudoję jėgą ir įsiveržę į butą po kaimynų pranešimo, jog vyrai per garsiai klausėsi muzikos.
Įvykio vieta
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min informuoja policija, penktadienį, apie 15 val., Vilniuje, Fabijoniškių g., sulaikytas 29 metų vyras, kuris su savimi turėjo, kaip įtariama, narkotinių medžiagų kanapių.

Tą pačią dieną, 18 val. 30 min. Vilniuje, L.Asanavičiūtės g. patikrinimui buvo sustabdytas automobilis vokiškais numeriai. Jame sėdėjo du asmenys.

Atliekant paviršutinę daiktų apžiūrą 38 metų keleivis draudžiamų daiktų neturėjo, bet paprašius išlipti iš automobilio, lipdamas iš jo, išmetė rankoje turėtą folijos lankstinuką. Policija įtaria, kad tai – taip pat narkotikai.

Dar trys vilniečiai buvo sulaikyti su kanapėmis po kaimynų pranešimo – penktadienį vėlai vakare, apie 22 val. 9 min., Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Vydūno g. bute garsiai groja muzika.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija

Į įvykio vietą nuvykus ir paskambinus pareigūnams į buto duris, jas atidarė 28 metų buto gyventojas. Bendraudami su vilniečiu, pareigūnai pajuto iš buto sklindantį specifinį aitrų kvapą. Įtarę, kad bute galimai vartojamos narkotinės medžiagos, pareigūnai panaudojo fizinę jėgą, atstūmė nuo buto durų vyrą ir užėjo į vidų.

Bute buvo dar du vyrai, kurie pareigūnams pasirodė apsvaigę. Anot patrulių, vyrų akių vyzdžiai buvo išsiplėtę, veido oda pabalus, kalba nerišli, lėta.

O viename iš kambarių ant stalo pareigūnai rado smulkintuvą, kurio viduje buvo augalinės kilmės, galimai narkotinė medžiaga. Visi bute buvę asmenys prisipažino, kad rūkė kanapes.

Bute gyvenantis vyras prisipažino, kad smulkintuvas su jo viduje esančiomis kanapėmis yra jo. Visi trys asmenys buvo sulaikyti ir pristatyti į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą.

15min primena, kad nepaisant rasto kanapių ar kitų narkotikų kiekio visiems minėtiems vilniečiams gresia baudžiamoji atsakomybė ir teistumas, kadangi nuo sausio 1 d. narkotikų laikymas buvo kriminalizuotas.

Seimo liberalų kovo pabaigoje teiktas įstatymo projektas, kuriuo už nedidelį narkotikų kiekio turėjimą be tikslo juos platinti būtų taikoma ne baudžiamoji, o administracinė atsakomybė, buvo atmestas. Sveikatos apsaugos ministro Aurelijus Veryga teigė, kad likusios kadencijos metu prie šio klausimo „vargu ar bus grįžtama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius