Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Per naktinį policijos reidą teises prarado sėdėdamas ant užpakalinės sėdynės

Šeštadienio naktį per policijos reidą Vilniuje įkliuvo keli neblaivūs vairuotojai, o vairuotojo pažymėjimo už anksčiau įvykdytą šiurkštų Kelių eismo taisyklių pažeidimą neteko ant galinės automobilio sėdynės šį kartą važiavęs vyras.
Naktinis Kelių policijos reidas sostinėje
Naktinis Kelių policijos reidas sostinėje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kelių policijos reidas naktį prasidėjo jau po vidurnakčio, Klaipėdos ir Pylimo sankryžoje.

Netrukus buvo sustabdytas pirmasis pažeidėjas – baltą „Lexus“ markės automobilį vairavusi mergina. Ji viršijo leisitiną alkoholio normą – alkotesteris parodė 0,76 promilių apsvaigimą. Merginai buvo surašytas protokolas, o automobilį toliau nuvairavo netrukus į įvykio vietą atvykę raumeningi vyrukai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Naktinis Kelių policijos reidas sostinėje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Naktinis Kelių policijos reidas sostinėje

Po kurio laiko buvo sustabdytas automobilis, kurį vairavo dar tik neseniai vairuotojo pažymėjimą įgijęs vaikinas. Tačiau jis neturėjo privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, automobilis buvo be galiojančios techninės apžiūros, ant jo galo nebuvo ir būtino klevo lapo ženkliuko.

Pirmasis naktį sustabdytas dviratininkas įtarimų nesukėlė, tačiau antrajam policijos pareigūnai nustatė 1,19 promilių girtumą.

Policijos pareigūnams įtarimų sukėlė ir tamsus „Mercedes Benz“ automobilis, kuriuo važiavo trys jaunuoliai, tad jis taip pat buvo sustabdytas. Vairuotojas teisingai į alkotesterį papūsti sugebėjo tik iš trečio karto. Nors prietaisas parodė nulius, policininkai vairuotojui skyrė baudą už tai, kad šis nesegėjo saugos diržo.

Rašant protokolą paaiškėjo, kad šis automobilis balandžio 3 dieną Vilniaus aplinkkelyje smarkiai viršijo greitį ir tai užfiksavo radaras. Atkarpoje, kurioje maksimalus leistinas greitis yra 90 km/val., „Mercedes“ skriejo dvigubai geičiau – maždaug 180 km/val.

Radaro užfiksuotoje nuotraukoje matomas vairuotojas buvo ne šio automobilio savininkas, kuriam pareigūnai jau rašė baudą už diržo nesegėjimą. Tačiau policininkai iškart atkreipė dėmesį, kad radaro užfiksuotas vairuotojas tuo metu sėdėjo ant užpakalinės „Mercedes“ sėdynės.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Naktinis Kelių policijos reidas sostinėje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Naktinis Kelių policijos reidas sostinėje

Iš pradžių lyg ir nesipriešinęs ir su nuobauda sutikęs romų tautybės pilietis vėliau apsigalvojo. Vyras protokolo nepasirašė ir teigė, kad vairavo ne jis, o kitas žmogus, kuris netrukus atvyks ir prisipažins. Tuo metu automobilio savininkas piktinosi, kad visa tai tik dėl to, kad jie yra čigonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
„Maximos“ pigiausių maisto prekių vidutinis krepšelis pigiausias jau 13 mėnesių iš eilės
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius