Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per parą Vilniaus muitininkai sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 35 tūkst. litų (nuotraukos)

Trečiadienį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Medininkų, Raigardo ir Lavoriškių kelio postuose sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 35 tūkst. litų. Realizavus šią cigarečių kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais skaičiavimais, apie 24,5 tūkst. litų.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės. / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus teritorinė muitinė, daugiausia nelegaliai gabenamų rūkalų sulaikyta Medininkų kelio poste.

Po vidurnakčio šiame poste muitinės pareigūnai sustabdė įtarimų sukėlusį mūsų šalies pilietės I.R. vairuojamą automobilį Mercedes Benz. Žaliuoju kanalu iš Baltarusijos pargrįžtanti moteris deklaravo, kad neleistinų daiktų ir prekių su savimi nesiveža, tačiau muitinės pareigūnai ėmėsi nuodugnios automobilio patikros.

Neilgai trukus po keleivio priekine ir užpakaline sėdynėmis jie aptiko specialiai įrengtas slėptuves, iš kurių ištraukė 2 tūkst. 800 pakelių cigarečių „Viceroy Blue“ ir „Viceroy Red“. Sulaikytų daugiau nei pusšeštos dėžės kontrabanda gabenamų cigarečių vertė viršija 20 tūkst. litų.

Tame pačiame kelio poste vėlyvą rytą muitininkai patikrai sustabdė iš Baltarusijos į Lietuvą vykstančio kaimyninės šalies piliečio P.K. vairuojamą automobilį Ford Galaxy. Nors vairuotojas patikino, kad neleistinų daiktų su savimi nesiveža, muitininkai nutarė atidžiau apžiūrėti įtarimų sukėlusį automobilį. Paaiškėjo, kad automobilis turi įrengtą dvigubą dugną su jame įmontuota slėptuve, iš kurios muitininkai ištraukė 995 pakelius cigarečių „Winston Silver“, „Winston Blue“ ir „Minsk 5 Superslims“ už daugiau nei 7 tūkst. Lt.

Kituose kelio postuose Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė ir daugiau vairuotojų, kurie savo automobiliuose mėgino paslėpti nedidelius kiekius kontrabanda gabenamų cigarečių. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti.

Per šių metų 8 mėnesius Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai už kontrabandą šiemet surašė 2,6 karto daugiau administracinių teisės pažeidimų protokolų nei per praėjusių metų tą patį laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius