-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę gaisruose žuvo 6 gyventojai

Per savaitę Lietuvoje gaisrai jau nusinešė šešių žmonių gyvybes. Vien per pastarąją parą juose žuvo du žmonės. Ketvirtadienį, ugniagesiams teko gesinti Klaipėdoje, Paryžiaus Komunos gatvėje daugiabutyje įsiplieskusį gaisrą.
Gaisras Klaipėdoje
Gaisras Klaipėdoje / 15min.lt/Nojaus nuotr.

Jiems atvykus, pro devintojo aukšto langą jau veržėsi liepsna, o laiptinė skendėjo dūmuose. Situacija buvo itin sudėtinga ir dėl dujų nuotėkio. Iškviesti avarinės dujų tarnybos darbuotojai netrukus sustabdė dujų tiekimą į pastatą. O laiptinėje, 9-ame aukšte, buvo rastas nesąmoningas vyras. Jis perduotas medikams. Neilgai trukus jie konstatavo vyro mirtį.

Iš namo ugniagesiai išvedė 16 gyventojų. Į ligoninę išvežti vyras ir moteris, kurie, kaip manoma, gaisro metu apsinuodijo dūmais.

Ugnis penktadienio rytą, apie 5 val., šėlo ir Jonavos rajone, Šilų seniūnijoje, Piliakalnių kaime, kur liepsnojo  gyvenamasis namas. Gaisravietėje ugniagesiai rado  namo savininko kūną. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento statistikos duomenimis, šiais metais gaisrai jau nusinešė 46 žmonių gyvybes. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento statistikos duomenimis, šiais metais gaisrai jau nusinešė 46 žmonių gyvybes.

Dėl neatsargaus elgesio su ugnimi šiemet jau žuvo 9 žmonės, dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų – 2, o dėl neatsargaus rūkymo – 8 gyventojai.

Šiemet gaisrai nusinešė 22 moterų ir 16 vyrų gyvybes. 8 žuvusiųjų tapatybė nenustatyta.  Daugiausia žmonių šiemet žuvo kovo mėnesį (20). Šiais metais tragiškiausia savaitės diena – antradienis (žuvo 10 žmonių). Tragiškiausia mėnesio diena – 13-oji (žuvo 9 žmonės). Dienos metu gaisruose (nuo 8 val. iki 22 val.) žuvo 25 žmonės, nakties metu – 21.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena gyventojams, kad kilus gaisrui, reikia kuo skubiau skambinti telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius