Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę Lietuvos keliuose žuvo 3 žmonės: pėsčiasis ir du keleiviai vaikai

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, sausio 23–29 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 45 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 3 eismo dalyviai: 2 keleiviai (6 metų berniukas ir 14 metų mergaitė) ir 1 pėsčiasis.
Avarijos vietoje
Asociatyvinė iliustracija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Sužeisti 59 žmonės, tarp jų – 5 nepilnamečiai. Daugiausia sužeista vairuotojų – 31 ir keleivių – 19.  

Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo 1 įvykyje (sužeisti 3 žmonės). 

Šiais metais (iki sausio 30 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 17 žmonių, t. y. 7 mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Žuvo 7 vairuotojai, 7 pėstieji ir 3 keleiviai (12 vyrų ir 5 moterys).

Keletas savaitės įvykių: 

Sausio 23-iąją, penktadienį, skaudi eismo nelaimė, kurioje žuvo du vaikai, įvyko Utenos rajone, Mockėnų kaimo teritorijoje. Prieš septintą vakaro (18.44 val.) kelyje Utena–Tauragnai–Kirdeikiai susidūrė du automobiliai: 32 metų šio rajono gyventojos vairuojamas automobilis „Rover 75“, įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą, susidūrė su automobiliu „Audi A6“, kurį vairavo 30 metų vyras. Įvykio metu žuvo 6 metų berniukas ir 14 metų mergaitė, važiavę automobilyje „Rover“. Taip pat sužeisti abu vairuotojai ir automobilio „Rover“ 31 metų keleivė. Visi trys buvo paguldyti į ligoninę („Rover“ vairuotoja – į Utenos ligoninės Reanimacijos skyrių).

Sausio 24-osios pavakare (apie 16.00 val.) Telšių rajone trijų neblaivių vyriškių kelionė automobiliu baigėsi smūgiu į medį. Ryškėnų kaime, slidžiame, sniegu padengtame žvyrkelyje, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio, posūkyje vairuojamo automobilio „VW Transporter“ nesuvaldė neblaivus, neturintis teisės vairuoti 28 metų Plungės rajono gyventojas. Automobilis nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į medį ir apvirto. Sužeisti vairuotojas ir su juo važiavę 25 ir 41 metų keleiviai – visi jie buvo neblaivūs. Vairuotojui, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 2,09 promilės girtumas. Jis dėl sužeidimų (kaklo raumenų patempimas, sumušta nugara, įtariamas kaklo slankstelių lūžis) buvo išvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Keleiviams paskirtas ambulatorinis gydymas.
Sausio 26-osios vakare (19.35 val.) Kėdainių rajone, Medekšių kaimo teritorijoje, kelyje Jonava–Kėdainiai–Šeduva, 33 metų vyro vairuojamas krovininis automobilis „Volvo“ kliudė važiuojamąja kelio dalimi ėjusį 50 metų pėsčiąjį ir jį mirtinai sužalojo.

Sausio 28-osios naktį (4.00 val.) Kaune, Tunelio gatvėje, vairuojamo automobilio „VW Golf“ nesuvaldė 21 metų vaikinas. Automobilis atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą. Įvykio metu sužeisti vairuotojas ir su juo važiavę 20 ir 21 metų vaikinai nuvežti į Kauno klinikas – 20-metis dėl galvos traumos ir kitų sužeidimų paguldytas į reanimaciją.

Sausio 29-osios ryte (7.45 val.) Kaune, Partizanų gatvėje, automobilis „Volvo S60“, vairuojamas 25 metų vaikino, partrenkė į važiuojamąją kelio dalį įbėgusią pėsčiąją. 73 metų moteris patyrė daugybinius sužeidimus – ji paguldyta į Kauno klinikų Neurochirurginės reanimacijos skyrių. Vairuotojas buvo blaivus. 

Apie 18.30 val. Šiauliuose, Vilniaus ir S. Daukanto gatvių sankryžoje, 56 metų vyro vairuojamas automobilis „Chrysler Town Country“, degant žaliam šviesoforo signalui sukdamas į kairę, nepraleido per važiuojamąją dalį ėjusios 61 metų pėsčiosios ir ją kliudė. Nukentėjusioji (galvos ir kairės akies sumušimas, dešinės kojos lūžis) paguldyta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Traumatologijos skyrių. Vairuotojas blaivus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius