-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris praėjusio savaitgalio paras gaisrai nusinešė 5 žmonių gyvybes

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet iki kovo 16 d. gaisruose žuvo 36 žmonės, iš jų 2 nepilnametės, nuo gaisro nukentėjo – 66 gyventojai. Miestuose žuvo 16 žmonių, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 20. Dėl neatsargaus elgesio su ugnimi žuvo 7 žmonės, 5 – dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų, 5 – dėl neatsargaus rūkymo, 2 – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų. Dar 11 gyventojų žūties priežastys tikslinamos.
Gaisro vietoje
Ugniagesys / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Penktadienį, Kauno rajone, Kvesų kaime, degė gyvenamasis namas. Atvykę ugniagesiai, name rado moters, gimusios 1957 metais, kūną. O Vilniaus rajone, Eitminų kaime, atvira liepsna degė medinis vieno aukšto gyvenamasis namas su palėpe. Jame rastas apdegusios moters, gimusios 1934 metais, kūnas.

Gaisre sudegė stogas, apdegė keli kambariai bei prieangis. Iš namo išnešti du dujų balionai, pasakojama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Visuomenės informavimo ir analizės skyriaus atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Šeštadienį, Rokiškyje, Vilniaus gatvėje, liepsnojo gyvenamojo namo mansarda. Atvykę ugniagesiai, iš jos išnešė dvi žuvusias mergaites, gimusias 2005 metais, o nukentėjęs vyras, išnešęs berniuką, išvežtas į ligoninę. Išdegė virtuvė, kambarys ir koridorius.

Sekmadienį, Rokiškio rajone, Trumpikių kaime, atvira  liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisre žuvo vyras, gimęs 1956 metais. Nudegė stogas, išdegė namo vidus, sudegė jame buvę namų apyvokos daiktai. Šių gaisrų aplinkybės tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius