Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris savaitgalio dienas vien tamsiuoju paros metu policija fiksavo 99 avarijas

Gruodžio 2–4 dienomis, penktadienį–sekmadienį, pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) duomenimis, šalies keliuose įvyko 178 eismo įvykiai. Tamsiuoju paros metu – 99.
Eismo sąlygos Alytuje ir jo apylinkėse
Asociatyvi iliustracija: eismo sąlygas apsunkina ir krituliai. / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Kur stovi policija Alytuje“

Žmonės nukentėjo 10 eismo įvykių: 12 sužeistų. Iš jų 3 nepilnamečiai. Vienas eismo įvykis dėl neblaivaus vairuotojo kaltės. 7 eismo įvykiai įvyko tamsiuoju paros metu.

Gruodžio 2 d.

Apie 16.45 val. Kaune, Baltijos pr., per šviesoforu nereguliuojamą pėsčiųjų perėją važiavusi transporto priemonė nepraleido ir kliudė pėsčiąją ( gim. 2004 m.).

Apie 16.50 val. magistralinio kelio A6, Kaunas–Zarasai–Daugpilis, 5 km. automobilio „Nissan Qashqai“ vairuotoja (gim. 1984 m.) važiuodama antrąja eismo juosta, susidūrė su ta pačia kryptimi pirmąja eismo juosta važiavusiu automobiliu „Volkswagen Tiguan“, kurį vairavo vyras (gim. 1998 m.). Eismo įvykio metu buvo sužeistos automobilio „Nissan“ vairuotoja ir nepilnametė keleivė (gim. 2011 m.).

Apie 18.50 val. Šiauliuose, Tilžės ir Gegužių gatvių sankryžoje, automobilio „Audi A4“ vairuotojas (gim. 1969 m.) sukdamas į kairę iš Karaliaučiaus į Gegužių gatvę nepraleido Tilžės g. tiesiai į Karaliaučiaus gatvę važiavusio automobilio BMW. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio BMW vairuotoja (gim. 2002 m.) ir „Audi“ keleivė (gim. 1966 m.).

Apie 19.15 val. Kauno rajone, rajoniniame kelyje Vilkija–Pagiriai–Liučiūnai, nepasirinkęs saugaus greičio ir neatsižvelgęs į kelio dangą bei meteorologines sąlygas, neblaivus (nustatytas 1,34 promilės – lengvas girtumo laipsnis) vairuotojas (gim. 1996 m.) nesuvaldė automobilio „Mercedes-Benz“, nuvažiavo nuo kelio į griovį, vertėsi ir susižeidė.

Gruodžio 3 d.

Apie 11.57 val. Palangoje, Kretingos g., antrame žiede link Palangos miesto centro, automobilio „Toyota RAV-4“ vairuotoja (gim. 1976 m.) kliudė ir sužeidė elektriniu paspirtuku per perėją važiavusį jaunuolį (gim. 2005 m.).

Apie 14.35 val. Vilniuje, Gelvonų ir Ozo g. sankryžoje, elektrinio paspirtuko vairuotojas (gim. 2009 m.) važiuodamas per pėsčiųjų perėją degant draudžiamam šviesoforo signalui buvo partrenktas ir sužeistas automobilio „Honda Civic“, kurį vairavo vyras (gim. 1981 m.).

Apie 19.13 val. Vilniuje, automobilių stovėjimo aikštelėje Ukmergės g. 308, automobilio „Audi A6“ vairuotojas (gim. 1997 m.) sukdamas į kairę nepraleido jam priešinga kryptimi važiavusio elektrinio paspirtuko „Ninebot“. Susidūrimo metu nukentėjo elektrinio paspirtuko vairuotojas (gim. 1997 m.).

Apie 19.40 val. Kaune, 9-ojo forto gatvėje, automobilio „Volkswagen“ vairuotojas (gim. 1978 m.) važiuodamas atbuline eiga, nesilaikė saugaus atstumo, atsitrenkė į pro šalį važiavusį automobilį „Renault Espace“ ir sužeidė jo vairuotoją (gim. 1991 m.).

Apie 21.20 val. Telšiuose, Luokės g., automobilio „Lande Rover Range Rover“ vairuotojas (gim. 1986 m.) važiuodamas slidžia ir apsnigta kelio danga nepasirinko saugaus greičio ir atstumo, atsitrenkė į ta pačia kryptimi judančią transporto priemonę „Kia Sorento“, kurios vairuotoja (gim. 1977 m.) sustojusi rodė posūkio signalą į kairę. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio „Kia Sorento“ keleivė (gim. 1963 m.)

Apie 21.55 val. Vilkaviškyje, Vienybės ir Lauko gatvių sankryžoje, automobilio „Toyota Avensis“ vairuotoja (gim. 1974 m.) nesustojo prie kelio ženklo STOP. Neatsižvelgusi į vyraujančias meteorologines sąlygas, apsnigtą ir apledėjusią kelio dangą ir nepasirinkusi saugaus važiavimo greičio ji, įvažiavusi į sankryžą, nepraleido pagrindiniu keliu iš dešinės važiavusio automobilio „Opel Combo-C“. Sužeistas „Opel“ vairuotojas (gim. 1986 m.).

Praėjusį sekmadienį, gruodžio 4 d., Lietuvoje nefiksuota nė vieno įskaitinio eismo įvykio.

Tuo metu gruodžio 4 d. šalyje nė vieno įskaitinio eismo įvykio nebuvo fiksuota.

Eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, statistika:

2022 metais (įskaitytinai iki gruodžio 4 d.) eismo įvykių fiksuota 2776, juose žuvo 112 žmonių, sužeistųjų skaičius – 3221.

2021 metais tuo pačiu laikotarpiu eismo įvykių buvo 2605, žuvusiųjų – 139, sužeistųjų – 2974.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius