Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris savaitgalio paras – 100 gelbėjimo darbų

Savaitgalį ugniagesiai atliko 100 gelbėjimo darbų, ne kartą vyko neutralizuoti vandens telkiniuose išsiliejusių naftos teršalų, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / PAGD nuotr.

Per praėjusias 3 paras ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 31 gaisro ir atliko 100 gelbėjimo darbų. Žūčių gaisruose išvengta.

Penktadienį pavakary Plungės rajone, Babrungo seniūnijoje, Glaudžių kaime, degė ūkinio pastato palėpėje sukrauti šiaudai ir šienas. Gaisro metu sudegė ir buvo supilta vandeniu 4 kub. m šieno ir šiaudų. Pastatui žala nebuvo padaryta.

Šeštadienį, 13.45 val., Mažeikių rajone, Gargždų kaime, atvira liepsna degė medinio gyvenamojo namo stogas ir prie namo priblokuotas mūrinis garažas. Gaisro metu sudegė gyvenamojo namo stogo danga, apdegė medinės garažo stogo konstrukcijos.

Sekmadienį, 14.23 val., buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Ukmergės gatvėje, daugiabučio bute dega džiovyklė. Atvykus ugniagesiams, gyventojas džiovyklę jau buvo išnešęs į laiptinę. Gaisro metu aprūko laiptinė sienos ir lubos penktajame aukšte.

Prieš vidurnaktį Telšiuose, Maironio gatvėje, liepsnojo apleistas medinis pastatas. Gaisro metu sudegė medinės stogo konstrukcijos, perdanga, išdegė 1 kambarys, kiti 3 kambariai apdegė ir aprūko.

Penktadienį, 14.15 val., aplinkosaugos specialistas pranešė, kad Šilutės rajone, Pašyšių kaime, Šyšos upėje prie tilto rastas vamzdis, iš kurio teka naftos produktai. Atvykus ugniagesiams, upėje buvo matyti 6 kv. m ploto naftos produktų dėmės. Ugniagesiai ištiesė bonų užtvaras ir užterštą vandenį išpurškė dispergatoriumi.

20.25 val. buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdos rajone, Veiviržėnų seniūnijoje, Balsėnų kaime, vėjas išvertė medžius ir nutraukė elektros laidus. Ugniagesiai, sulaukę ESO darbuotojų, supjaustė 3 nuvirtusius medžius ir patraukė juos nuo važiuojamosios kelio dalies.

Šeštadienį 4 val. ryto pranešta, kad Raseiniuose, J.Tumo-Vaižganto gatvėje, nuvirto apšvietimo stulpas. Jis buvo užvirtęs ant kelio ir trukdė eismui. Ugniagesiai stulpą patraukė.

7.07 val. ugniagesiai Vilniuje, Liejyklos gatvėje, nukėlė nuo stogelio virš įėjimo į dviejų aukštų daugiabučio namo rūsį gulėjusį vyrą ir perdavė jį policijos pareigūnams.

Klaipėdoje tarp sienos ir radiatoriaus buvo įstrigusi šuniuko galva.

13.19 val. gautas pranešimas, kad Klaipėdos rajone, Priekulės seniūnijoje, Drevernos kaime esančiame Mažųjų laivų uoste iš laivo į vandenį liejasi dyzeliniai degalai. Jie buvo išsilieję 200 m ilgio juostoje, jautėsi naftos produktų kvapas. Ugniagesiai neutralizavo teršalus naudodami naftos produktų skaidiklį.

17.41 val. ugniagesiai gelbėjo Kaune, Nemune skęstančią moterį. Gelbėjimo ratas jai buvo išmestas iš praplaukiančio laivo. Ugniagesiai moterį ištraukė iš vandens ir perdavė medikams.

18.47 val. pranešta, kad Klaipėdoje, Vaidaugų gatvėje, patalpoje tarp sienos ir radiatoriaus, įstrigo šuniuko galva. Ugniagesiai šuniuką išlaisvino išardę radiatorių.

22.20 val. pranešta, kad Vilniuje, Laisvės prospekte, daugiabučio lifte užstrigo 6 žmonės. Naudodami specialią įrangą, ugniagesiai atidarė liftą ir išlaisvino žmones.

Sekmadienį, 7.04 val., gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Danės upėje yra išsilieję tepalai. Teršalų dėmės pastebėtos nuo Pilies tilto iki Geležinkelio tilto 2 km ir 900 m ruožuose. Naudodami droną ugniagesiai aptiko priešais autobusų parką esantį vamzdį, iš kurio tekėjo teršalai. Jie valtimi nuplaukė iki teršalų šaltinio ir pastatė sorbuojančią bonų užtvarą. Po kurio laiko buvo aptiktas dar vienas teršalų šaltinis. Aplinkos apsaugos darbuotojai nustatė, kad teršalai teka iš AB „Lietuvos geležinkeliai“ teritorijos.

Ugniagesiai dispergatoriumi nupurškė užterštą vandens paviršių Danėje ir trijose vietose pastatė bonų užtvaras. Danės upė buvo užtverta dar viena 60 m bonų užtvara. Prie jų srovės suneštus užterštus dumblius ugniagesiai sukrovė į konteinerius.

21.47 val. buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Vingio gatvėje, bute sulūžus vonios durų rankenai, moteris su mažamečiu vaiku negali išeiti iš patalpos. Ugniagesiai autokopėčiomis pakilo iki aštunto aukšto, pravėrė balkono duris, pateko į butą ir atidarė vonios duris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius