-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per tris savaitgalio paras policija iškėlė 54 baudžiamąsias bylas girtiems vairuotojams

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad savaitgalį, rugpjūčio 4–6 dienomis, mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 32 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeisti 42 eismo dalyviai, tarp kurių 5 nepilnamečiai (2 pėstieji, 1 automobilio ir 1 mopedo  vairuotojai (abu 17 metų), 1 dviračio vairuotojas).
Reido akimirka
Reido Šiaulių apskrityje akimirka / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Avarijose nukentėjo 18 keleivių, 12 vairuotojų (iš jų 2 motociklų ir 2 mopedų), 6 pėstieji (1 – pėsčiųjų perėjoje), 6 dviračių vairuotojai.

Daugiausiai įvyko transporto priemonių susidūrimų – 21, juose sužeistas 31 žmogus. Tarp jų 5 atvejai, kai automobiliai susidūrė su dviračių vairuotojais (nukentėjo 6 dviračiais važiavę asmenys). 6 įvykiai, kai automobiliai užvažiavo ant pėsčiųjų, vienas šių įvykių – pėsčiųjų perėjoje. Esant šlapiai kelio dangai įvyko 4 eismo įvykiai: sužeisti 4 žmonės.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 2 įvykiuose: sužeisti 5 žmonės.

Per tris paras policija gavo 417 pranešimų apie techninius eismo įvykius.

Pirminiais duomenimis, policijos pareigūnai pradėjo 54 ikiteisminius tyrimus dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

2017-08-04 /penktadienis/

Apie 7.48 val. Panevėžio rajone, Karsakiškio seniūnijoje, kelyje Paliūniškis–Vabalninkas, esant šlapiai kelio dangai, saugaus važiavimo greičio nepasirinko ir vairuojamo automobilio „Nissan Primera“ nesuvaldė 49 metų moteris. Kelio vingyje į dešinę automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Nukentėjo vairuotoja, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jai paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 8.30 val. Šilutės rajone, Miestalių kaime, žvyrkelyje, 31 metų vyras, automobiliu „Peugeot 406“ važiuodamas atbulas, nepastebėjo prie automobilio galo stovėjusio savo sūnaus ir jį kliudė. 3-ejų metų berniukas nukentėjo nesunkiai – jam nubrozdintas veidas.

Apie 19.20 val. Kelmės rajone, Verpenos kaime, Kelmės gatvėje, prie automobilio „VW Transporter“ bėgusio trejų metų neturinčio berniuko nepastebėjo 40 metų vairuotoja. Mažametis buvo kliudytas automobilio. Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, mažyliui paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 14.38 val. Varėnos rajone, Spenglos kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A4 Vilnius–Varėna–Gardinas, 37 metų vyro vairuojamas automobilis „Volvo V40“, sukdamas į kairę tiesiame ruože, susidūrė su automobiliu „VW Passat“. Nuo smūgio pirmasis automobilis nuvažiavo nuo kelio. Šio įvykio metu nukentėjo du žmonės: „Volkswagen“ vairavęs 26-erių vaikinas ir „Volvo“ 36 metų keleivė. Moteris dėl sužeidimų paguldyta į ligoninę.

Apie 17.11 val. Neringoje, kelyje į Pervalką, mopedu „Piaggio Vespa LX 50“ važiavusi 28 metų mergina jo nesuvaldė kelio vingyje į kairę. Mopedas kliudė kelkraštį, atsitrenkė į kelio ženklinimo stulpelį ir nuvažiavo nuo kelio į dešinę pusę. Nukentėjo vairuotoja, jai paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 20.01 val. Vilniuje, Naujojoje Vilnioje, Genių gatvėje, 24 metų vaikino vairuojamas automobilis „Opel Astra G-CC“, važiuodamas atbulas, kliudė už jo galo ėjusią pėsčiąją. Nenustatytos asmenybės apie 80 metų moteris dėl kraujo išsiliejimo į smegenis paguldyta į ligoninės Reanimacijos skyrių.

2017-08-05 /šeštadienis/

Apie 2.45 val. Alytaus rajone, Padvariškių kaime, kelyje Antakalnis–Jieznas–Alytus–Merkinė, automobilis „VW Golf“, vairuojamas neblaivaus, neturinčio teisės vairuoti 17 metų vaikino, išvažiavo iš šalutinio kelio į pagrindinį ir susidūrė su automobiliu „Ford C-Max“, kurį vairavo 26 metų vaikinas. Įvykio metu nukentėjo keturi žmonės: Automobilį „Golf“ vairavęs nepilnametis ir „Ford“-o trys keleivės, Izraelio pilietės, kurioms 71-eri, 78-eri ir 80 metų. Greitosios medicinos pagalbos automobiliu visi nukentėjusieji nuvežti į ligoninę, moterys paguldytos gydymui. Nepilnamečiui vairuotojui nustatytas lengvas (0,95 promilės) girtumas.

Apie 14.31 val. Panevėžio rajone, Vaišvilčių II kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje, Panevėžio aplinkkelyje, (A17 kelyje Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys), iš šalutinio kelio automobiliu „Mercedes-Benz E220“ išvažiuodama 30 metų moteris neįsitikino, kad tai daryti saugu, ir jos automobilis neišvengė susidūrimo su iš dešinės važiavusiu krovininiu automobiliu „DAF FT XF105“, kurį vairavo 59 metų Lenkijos Respublikos pilietis. Nukentėjo lengvojo automobilio vairuotoja ir trys su ja važiavę keleiviai: 31-erių moteris, 30 ir 34 metų vyrai, pastarasis – Gruzijos pilietis. Visiems keturiems paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 10.35 val. Klaipėdos rajone, Stančių kaimo teritorijoje, kelyje Klaipėda–Kretinga, į važiuojamąją dalį neapsidairęs įėjo 55 metų vyras ir jį parbloškė automobilis „Ford Focus“. Pėsčiasis dėl patirtų sužeidimų paguldytas į ligoninę. Automobilį vairavo 68 metų vyras, jis, kaip ir trys keleiviai, nenukentėjo.

12.00 val. Šiaulių rajone, kelyje Šiauliai–Šilėnai, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „VW Golf“ nesuvaldė neblaivus, neturintis teisės vairuoti 43 metų vyriškis. Tiesiame ruože automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir nuvažiavo į griovį. Sužeistas vairuotojas, kuriam nustatytas sunkus 2,83 promilės girtumas, paguldytas į ligoninę. Kartu važiavusi 38-erių moteris, taip pat neblaivi (1,56 promilės), nenukentėjo.

Elijaus Kniežausko nuotr./Asociatyvi iliustracija: Kaune vykdytas reidas
Elijaus Kniežausko nuotr./Asociatyvi iliustracija: Kaune vykdytas reidas

Apie 14.27 val. Žygaičių miestelyje (Tauragės r.), Sodos gatvėje, 9 metų berniukas, dviračiu važiuodamas ir keisdamas važiavimo kryptį, atsitrenkė į 54 metų vyro vairuojamą automobilį „Renault Espace“. Nukentėjo mažasis eismo dalyvis: gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jis išleistas gydytis ambulatoriškai.

Apie 16.56 val. Kauno rajone, Naujienos kaime, Jurbarko plento ir Miško gatvės sankryžoje, 32 metų vyras, vairuodamas automobilį „Opel Vectra“, neišvengė susidūrimo su iš šalutinio kelio dešinės pusės išvažiavusiu keturračiu motociklu „Yamaha“. Per eismo įvykį sužeistas keturratį vairavęs 26 metų vaikinas (teisės vairuoti jis neturi), sunkios būklės jis paguldytas į Kauno klinikas.

2017-08-06 /sekmadienis/

Vidurnaktį (apie 0.00 val.) Vilniuje, Kirtimų gatvėje, automobilį „Audi A4 Avant“ vairuodamas 61 metų vyras užsnūdo prie vairo. Dėl to nesuvaldytas automobilis atsitrenkė į kelkraštyje sustojusį automobilį „VW Golf“, prie kurio vairo buvo 23 metų vaikinas, o šis nuo smūgio, pajudėjęs į priekį, trenkėsi į kitą stovėjusį to paties modelio automobilį („VW Golf“), vairuojamą 21-erių vaikino. Įvykio metu nukentėjo pirmojo „Golf“ 28 metų keleivis (dešinio antakio kirstinė žaizda, galvos, krūtinės ląstos sumušimai).

Apie 3.16 val. Pasvalio rajone, Žilpamūšio kaime, kelyje Tetervinai–Žilpamūšis, šlapiame žvyrkelyje vairuojamo automobilio „VW Golf“ nesuvaldė 19 metų vaikinas. Automobilis sankryžoje nuvažiavo nuo kelio į melioracijos griovį. Sužeistas 19 metų keleivis paguldytas į ligoninę. Dar vienas 18 metų keleivis, kaip ir vairuotojas, nenukentėjo.

Apie 12.48 val. Kretingos rajone, Klausgalvų kaime, Žemaičių gatvėje, iš kiemo išvažiuodamas automobilis „Opel Vectra“, vairuojamas 25 metų vaikino, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „BMW 525D“, kurį vairavo 22-ejų vaikinas, ir su juo susidūrė. Šis nuo smūgio, esant šlapiai kelio dangai, nuvažiavo nuo kelio į griovį. Įvykio metu nukentėjo „Opel“ 33 metų keleivė, ji paguldyta į ligoninę.

Apie 19.58 val. Marijampolėje, Armino gatvėje, automobiliu „Opel Omega“ važiavęs 21 metų vaikinas nesilaikė saugaus atstumo iš dešinės ir kliudė dvi dviračiais važiavusias moteris. Įvykio metu jos ir nukentėjo: 24 ir 33 metų moterims gydytojai suteikė pirmąją pagalbą (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Apie 20.34 val. Vilniaus rajone, Kyviškės kaime, nelygiareikšmių kelių sankryžoje, 37 metų moters vairuojamas automobilis „Ford Focus C-Max“ susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Volvo V70“, kurį vairavo 28-erių vyras. Įvykio metu nukentėjo abiejų automobilių keleiviai, kuriems 33-eji ir 24-eri metai (jiems paskirtas ambulatorinis gydymas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius