Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per vieną naktį Trakų apylinkėse – trys kraupios avarijos su miško gyvūnais

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato pareigūnai šiąnakt reagavo net į tris eismo įvykius, kuriuose transporto priemonės susidūrė su laukiniais gyvūnais.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vilniaus VPK nuotr.

Rugsėjo 10 d. apie 20.20 val. magistraliniame kelyje A16, netoli Aukštadvario, moters vairuojamas automobilis „Toyota“ kliudė staiga į važiuojamąją dalį išbėgusį briedį, kuris po susidūrimo pabėgo. Vairuotoja nenukentėjo, tačiau apgadintas.

Rugsėjo 11-osios naktį, apie 2.20 val., magistraliniame kelyje A16, šalia Račkūnų miško, vyro vairuojamas automobilis „Nissan“ kliudė staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgusią stirną, kuri po susidūrimo pasišalino į mišką. Žmonės nenukentėjo, apgadintas automobilis.

Rugsėjo 11 d. apie 6.40 val. Trakų policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad kelio Trakai–Rūdiškės–Pivašiūnai–Alytus, Rūdiškės–Onuškis atkarpoje, po susidūrimo su laukiniu gyvūnu nuo kelio nuvažiavo automobilis „Škoda“. Skubiai į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai pamatė neeilinį vaizdą – automobilio priekinėje keleivio sėdynėje negyvą elnią.

64 metų vairuotojas, susiruošęs grybauti, nenukentėjo, stipriai apgadintas automobilis. Gyvūnas po susidūrimo žuvo.

Trakų rajono kraštovaizdis pasižymi ne tik ežerų ir piliakalnių gausa, bet yra ir pakankamai miškingas su gausia laukinių gyvūnų fauna. Dėl to rajone fiksuojama daug eismo įvykių, kurių metu transporto priemonė susiduria su laukiniais gyvūnais. Per šių metų 8 mėnesius Trakų rajono policijos komisariate buvo registruoti net 70 tokie eismo įvykiai. Laimė, išvengta aukų ‒ nė viename iš jų nežuvo žmogus, tačiau to negalima pasakyti apie laukinius gyvūnus.

Būkite budrūs vairuodami – Trakų rajono keliuose gausu laukinių gyvūnų!

Trakų rajono policijos pareigūnai atkreipia rajono gyventojų ir pravažiuojančių transporto priemonių vairuotojų dėmesį neviršyti nustatyto saugaus greičio, vairuojant būti atidiems, ypatingai miškinguose kelio ruožuose stebėti aplinką, saugantis staiga į kelią išbėgančių laukinių gyvūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius