Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per vieną parą kelių policija gavo 222 pranešimus apie techninius eismo įvykius

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad praėjusią parą, birželio 12 d., šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 12 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 1 eismo dalyvis: 78 metų automobilio vairuotojas. Sužeista 14 žmonių, tarp jų – 3 nepilnamečiai (1 pėsčiasis, 1 dviračio vairuotojas, 1 keleivis).
Avarijos vietoje
Asociatyvi iliustracija: avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Įvykiuose nukentėjo: 6 vairuotojai (tarp jų – 1 motociklo), 5 keleiviai, 2 pėstieji, 1 dviračio vairuotojas.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 2 įvykiuose: sužeisti 2 žmonės (neblaivūs vairuotojai).

Policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, pradėjo 20 ikiteisminių tyrimų dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Per parą policija gavo 222 pranešimus apie techninius eismo įvykius.

Keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

Apie 12.38 val. Joniškio rajone, kelyje Joniškis–Žeimelis–Pasvalys (8-ame km), esant šlapiai kelio dangai (lyjant), pirminiais duomenimis, saugaus važiavimo greičio nepasirinko automobilį „Mercedes-Benz A150“ vairavęs 78 metų Pakruojo rajono gyventojas. Kelio vingyje į dešinę automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kliudė kelio ženklą, nuvažiavo į laukus ir apvirto. Vairuotojas iškrito iš automobilio ir žuvo.

9.01 val. Klaipėdos rajone, Budrikų kaimo teritorijoje, kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, esant šlapiai kelio dangai ir lyjant, 62 metų vyro vairuojamas automobilis „Toyota Corolla Verso“ lenkimo metu susidūrė su priešpriešinio eismo juosta važiavusiu automobiliu „VW Passat“ ir dar kliudė automobilį „Lexus LS 600h“. Šio įvykio metu nukentėjo pastarųjų dviejų automobilių vairuotojai: 19 metų vaikinas ir 51-erių moteris. Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, abiem paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 10.54 val. Vilniuje, Ukmergės ir J.Baltrušaičio gatvių sankryžoje, 54 metų vyro vairuojamas automobilis „Audi A4“, sukdamas į kairę, nepraleido priešinga kryptimi tiesiai važiavusio automobilio „BMW 520i“, kurį vairavo 23 metų vaikinas, ir su juo susidūrė. Per eismo įvykį nukentėjo pirmojo automobilio trys keleivės, kurioms 17-a, 25-eri ir 49-eri metai. Visoms paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 12.56 val. Jurbarke, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, 32 metų vyras motociklu „Kawasaki Z750“ išvažiuodamas iš automobilių stovėjimo aikštelės, esant šlapiai kelio dangai, jo nesuvaldė, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir apvirto važiuojamojoje kelio dalyje. Vairuotojui lūžo dešinės rankos raktikaulis, paguldytas į Jurbarko ligoninės Traumatologijos skyrių. Jis buvo blaivus.

Apie 14.43 val. Ukmergės rajone, Česonių kaime, kelyje Šinkūnai–Mikėnai–Keručiai, vairuojamo traktoriaus MTZ-80 (be valstybinio numerio ženklo) su prikabinta sėjamąja nesuvaldė neblaivus 51 metų šio rajono gyventojas. Traktorius įvažiavo į pakelės griovį ir apvirto ant šono. Vairuotojui alkoholio kiekio matuokliu nustatytas sunkus 2,93 promilės girtumas. Ligoninėje vyriškiui (veido nubrozdinimas) suteikta pirmoji pagalba, išleistas į namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius