Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pėsčiomis į Lietuvą parėjusį panevėžietį pareigūnai pasitiko su antrankiais

Pasienyje sulaikyti bausmes vengę atlikti panevėžietis ir pagėgiškė.
VSAT pareigūnas, pasienio apsauga
Asociatyvi iliustracija: VSAT pareigūnas, pasienio apsauga / VSAT archyvo nuotr.

Pasienyje su Lenkija ir Palangos oro uoste VSAT pareigūnai sulaikė panevėžietį ir pagėgiškę, kurie buvo nuteisti arešto bausmėmis ir vengė jas atlikti. Vyras įkliuvo, kai pėsčiomis ėjo į Lietuvą, o moteris sulaikyta parskridusi iš Londono.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose pastebėjo pėsčiomis einantį vyrą. Į Lietuvą iš Lenkijos jis ką tik buvo atėjęs keliu Suvalkai – Marijampolė. Pasieniečiai paprašė įtartino keliautojo pateikti dokumentus.

Paaiškėjo, kad tai – 29-erių Panevėžio gyventojas. Netrukus Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad yra paskelbta šio vyro paieška. Panevėžio policija jo ieškojo kaip nuteistojo arešto bausme ir vengiančio ją atlikti. VSAT pareigūnai panevėžietį sulaikė ir perdavė Kalvarijos policijai.

Tą pačią dieną VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Palangos pasienio užkardos pareigūnai Palangos oro uoste tikrino reisu iš Londono atskridusių keleivių dokumentus. Pasieniečiai, kad nustatė, kad 57-erių Pagėgių gyventojos paiešką yra paskelbusi Tauragės policija. Moteris ieškoma kaip nuteistoji arešto bausme ir vengianti ją atlikti, pasakojama VSAT pranešime.

Palangos pasieniečiai keleivę sulaikė, pristatė į užkardos patalpas, o vėliau perdavė kurorto policijos pareigūnams.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 122 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar nusižengimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugininkai. Daugiausiai tokių ieškomųjų įkliuvo oro uostuose – 81.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius