Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienį keliuose paženklino dviejų žmonių žūtis: viena iš aukų – vėl pėsčiasis

Sausio 27 d., pirmadienį, policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, užregistravo 50 eismo įvykių, tarp jų – 8, kuriuose nukentėjo eismo dalyviai. Visi šie įvykiai įvyko esant šlapiai kelio dangai. Susidūrus 4 lengviesiems automobiliams, žuvo vieno jų vairuotojas (63 metų), kitame įvykyje – automobilio partrenktas pėsčiasis (74 metų) dėl sužeidimų mirė ligoninėje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Iš viso pėstieji pirmadienį pateko į 5 eismo įvykius, 3 iš jų – pėsčiųjų perėjose.

Po septintos ryto Panevėžyje, Marijonų gatvėje, apšviestame ruože, 26 metų vyro vairuojamas automobilis „Toyota Corolla Verso“ nepraleido pėsčiųjų perėja jam iš dešinės pusės ėjusio pėsčiojo ir jį parbloškė. Sužeidimus patyrė ir į ligoninę paguldytas 74 metų vyras. Gautas pranešimas, kad pavakarę žmogus mirė.

Į sustojusį BMW atsitrenkė kitas automobilis „BMW 530“, kurį vairavo 22-ejų vaikinas.

Prieš penktą po pietų Biržų rajone, Balandiškių kaime, kelyje Biržai–Raubonys, pirminiais duomenimis, iš šalutinio kelio išvažiavęs „VW Golf“ susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu 3-iosios serijos BMW, vairuojamu 30 metų vyro. Po susidūrimo „Golfas“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su „Toyota Avensis“. Į sustojusį BMW atsitrenkė kitas automobilis „BMW 530“, kurį vairavo 22-ejų vaikinas. Per šį eismo įvykį žuvo „Golfo“ 63 metų vairuotojas, į ligoninę išvežta „Toyota“ vairavusi 49 metų moteris. Eismo įvykio aplinkybės tiriamos.

Pirmadienio naktį (apie 1.09 val.) Kaišiadorių rajone, Triliškės kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, į priekyje važiavusio vilkiko „Volvo FH“, vairuojamo 39 metų Baltarusijos Respublikos piliečio, galinę dalį atsitrenkė ta pačia kryptimi važiavęs automobilis „Mercedes-Benz“. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežtas jį vairavęs 38 metų vyras.

Po devintos ryto Vilniuje, Liepkalnio gatvėje, į automobilį „Toyota Avensis“ atsitrenkė 43 metų moters vairuojamas „Toyota Land Cruiser“, nukentėjo pirmojo automobilio 25-erių vairuotoja.

Prieš aštuntą ryto Šiaulių rajone, Ginkūnuose, lyjant, Aušros ir Žeimių gatvių sankryžoje, pėsčiųjų perėjoje (apšviestas ruožas), 13 metų berniuką kliudė automobilis „Renault Master“, vairuojamas 65-erių vyro. Nepilnametis paguldytas į ligoninę.

Taip pat ryte (prieš aštuntą) Plungėje, J.Tumo-Vaižganto ir Gandingos gatvių sankryžoje (apšviestame ruože), per važiuojamąją kelio dalį ėjusią moterį kliudė 68 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Golf“. Nukentėjo 77 metų moteris, ji nuvežta į ligoninę.

Vakare (apie pusę septynių) Panevėžyje, J.Basanavičiaus gatvėje (apšviestas ruožas), 34 metų vyro vairuojamas „BMW X5“ nepraleido jam iš dešinės pusės per pėsčiųjų perėją ėjusio pėsčiojo, 17-mečio vaikino, ir jį partrenkė. Nukentėjęs nepilnametis paguldytas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia pėsčiųjų dėmesį į saugų dalyvavimą eisme ir primena:

Įžengti į važiuojamąją kelio dalį galite tik tada, kai įvertinate atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikinate, kad eiti saugu.

Prieš įžengdami į pėsčiųjų perėją, įsitikinkite, kad vairuotojas Jus pastebėjo ir stabdo transporto priemonę.

Eidami per važiuojamąją kelio dalį, dėmesį sutelkite į aplinkos ir eismo situacijos stebėjimą (klausykitės, girdėkite ir matykite).

Jeigu einate kelkraščiu, važiuojamosios kelio dalies pakraščiu – tik prieš transporto priemonių važiavimo kryptį.

Tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui, neapšviestuose keliuose turėkite su savimi ir naudokite šviesą atspindinčius elementus (prožektorių, šviečiantį žibintą, atšvaitą (-us), ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais), kad Jus iš anksto galėtų pastebėti transporto priemonių vairuotojai.

Visi kelyje elkimės atsakingai, saugokime ne tik save, bet ir kitus, primygtinai prašo LKPT atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius