-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienį Lietuvos keliuose vėl neišvengta žūčių

Spalio 4 dieną, pirmadienį, 5-iuose eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo vienas žmogus (tamsiuoju paros metu pėsčiasis), 5 sužeisti (1 nepilnametis). Užvažiavimų ant pėsčiųjų – 3, transporto priemonių susidūrimų atvejų – 2. Elektrinių paspirtukų vairuotojai dalyvavo 2-uose įvykiuose. Tamsiuoju paros metu įvyko 1 eismo įvykis. Pirminiais duomenimis, 3 eismo įvykiai miestuose (Vilniuje, Šilutėje, Tauragėje).
Avarijų statistikos duomenys
Avarijų statistikos duomenys / Lietuvos policijos nuotr.

Pasak Lietuvos kelių policijos tarnybos, vakare, apie 19.30 val., Šilalės rajone, Kalniškių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, 34 metų vyro vairuojamas automobilis „Škoda Superb“ tiesiame ruože partrenkė, pirminiais duomenimis, per važiuojamąją kelio dalį ėjusį pėsčiąjį. Žuvo 43 metų vyras.

Dar vienas eismo įvykis įvyko magistraliniame kelyje. Ryte, prieš 9 val., Šiaulių rajone, magistraliniame kelyje A11 Šiauliai–Palanga, iš pirmosios eismo juostos, pirminiais duomenimis, netikėtai į antrąją persirikiavo automobilis „Opel Astra“, dėl to į jo galą atsitrenkė šia juosta važiavęs „Audi A8“, kurį vairavo 33-ejų vyras.

„Opel“ nuvažiavo nuo kelio, „Audi“ atsitrenkė į kelio atitvarus. Per eismo įvykį sužeisti 2 žmonės: „Opel“ 73 metų vairuotojas ir 71 metų keleivė.

Prieš 8 val., Vilniuje, Pilaitės prospekte, nuvažiavime į Vakarinį aplinkkelį, automobilis „Volvo XC60“, vairuojamas 31 metų vyro, susidūrė su per dviračių pervaža važiavusiu elektriniu paspirtuku. Nukentėjo jį vairavęs 25 metų vyras (pirminiais duomenimis, paguldytas į ligoninę).

Pavakarę, Šilutėje, Lietuvininkų gatvėje, šaligatviu ėjusią 11 metų mergaitę kliudė ir sužeidė, pirminiais duomenimis, elektriniu paspirtuku važiavęs asmuo, kuris iš įvykio vietos pasišalino.

Per parą – 47 eismo įvykiai, dėl neblaivaus vairuotojo kaltės – 1 (Vilniuje). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais – 11 atvejų.

Taip pat pavakarę, Tauragėje, Vytauto gatvėje, automobiliu „Opel Zafira“ į kairę sukdama 30 metų moteris kliudė šviesoforų reguliuojamojoje sankryžoje per pėsčiųjų perėją ėjusią pėsčiąją. Nukentėjo 43 metų moteris.

Per parą – 47 eismo įvykiai, dėl neblaivaus vairuotojo kaltės – 1 (Vilniuje). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais – 11 atvejų (Alytaus, Ignalinos, Kelmės, Kėdainių, Lazdijų, Panevėžio, Širvintų, Utenos (2), Varėnos, Vilniaus rajonuose).

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia pėsčiųjų dėmesį:

● Kad būtumėte matomi, eidami neapšviestu kelkraščiu, važiuojamosios kelio dalies kraštu tamsiuoju paros metu (esant blogam matomumui), vilkėkite ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, arba būkite prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą, arba neškitės šviečiantį žibintą.

● Įžengti į važiuojamąją kelio dalį galite tik tada, kai įvertinate atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikinate, kad eiti saugu.

● Prieš įžengdami į važiuojamąją kelio dalį ir eidami ja, turite vengti bet kokių veiksmų (pavyzdžiui, naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis), kurie atitrauktų Jūsų dėmesį nuo aplinkos ir eismo situacijos kelyje stebėjimo ir trukdytų įsitikinti, kad eiti saugu.

● Vietose, kur eismas reguliuojamas, turite vadovautis šviesoforais su pėsčiųjų simboliu, o kai jų nėra, – transporto šviesoforų signalais.

● Eidami kelkraščiu arba važiuojamosios kelio dalies pakraščiu, turite judėti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį.

● Į kitą važiuojamosios kelio dalies pusę privalote eiti tik pėsčiųjų (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio) perėjomis, o kur jų nėra, – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Neperženkite perėjos ribų. Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, galima eiti per kelią stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius