Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienio avarijose Lietuvos keliuose sužeista tuzinas žmonių

Pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, pirmadienį, rugsėjo 19 d., šalies keliuose įvyko 10 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 12 žmonių, tarp sužeistųjų – 3 nepilnamečiai, sužeistų vaikų amžiaus vidurkis – 6 metai.  Vienas eismo įvykis įvyko dėl neblaivaus vairuotojo kaltės.
Avarija Panevėžyje
Asociatyvinė iliustracija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Per parą policija užregistravo 47 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nenukentėjo.

Informacija apie įvykius, dėl kurių pradėti ikiteisminiai tyrimai:

19 val. 57 min. Marijampolėje, Kauno ir P.Cvirkos gatvių sankryžoje, automobilį „Hyundai Matrix“ vairavęs 83 m. senjoras, sukdamas į kairę nepastebėjo tiesiai pagindiniu keliu važiavusio motociklo „Kawasaki“, vairuojamo 37 m. vyro, ir su juo susidūrė. Motociklą vairavęs vyras buvo sužeistas ir gydomas ambulatoriškai.

8 val. 9 min. Vilniuje, Žemosios ir S.Narutavičiaus gatvių sankirtoje, automobilį „Toyota Land Cruiser“ vairavęs 23 metų vyras partrenkė kelkraščiu ėjusias dvi pėsčiąsias – 40 metų moterį ir 7 metų mergaitę. Sunkiai sužeistos pėsčiosios buvo pristatytos į ligoninę, abi gydomos reanimacijos skyriuje.

9 val. 36 min. Utenos r., kelio Vilnius–Utena 88-ame km, taksi automobilį „Opel“ vairavęs 29 m. vyras, nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu sužeistas vairuotojas paguldytas į ligoninę.

9 val. 55 min., Telšių r. Siraičių k., 24 m. vyras vairavo automobilį „Opel Omega“, neturėdamas teisės vairuoti ir būdamas sunkiai apgirtęs (nustatytas 3,09 prom. girtumas), nesuvaldė vairuojamo automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelėje augančius krūmus. Eismo įvykio metu susižalojo automobilio vairuotojas, du kartu važiavę keleiviai sužeisti nebuvo.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad Europos kelių policijos tinklas TISPOL rugsėjo 21-ją dieną paskelbė Diena Europoje be žuvusiųjų kelyje. Prisidedama prie šio projekto, Lietuvos kelių policijos tarnyba kartu su Lenkijos ir Latvijos kelių policijos padaliniai rytoj kartu patruliuos avaringuose šalies kelių ruožuose ir vykdys prevencines eismo kontrolės priemones.

Kviečiame visus eismo dalyvius atkreipti dėmesį į saugų dalyvavimą eisme ir, prisidedant prie saugios aplinkos keliuose kūrimo siekti, kad Europos ir mūsų šalies keliuose nežūtų nevienas žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius