Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmas rudens savaitgalis ugniagesiams buvo karštas: nuo žaidimų iki sprogimų

Vilniaus pakraštyje dėl nežinomos priežasties driokstelėjo sodo namas, o Alytuje gelbėtojams iš pramogų bokštelio teko nukelti koją išsinarinusį berniuką.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / PAGD archyvo nuotr.

Savaitgalį ugniagesiai gelbėjo prie kelto į vandenį įkritusį vyrą, žaidimų aikštelėje susižalojusį vaiką, po sprogimo nukentėjusį namo savininką, pasakojama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pirmadienį paviešintoje trijų savaitgalio parų (rugsėjo 2–4 d.) apžvalgoje.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 77 gaisrų ir atliko 69 gelbėjimo darbus. Žūčių gaisruose išvengta.

Atvykę ugniagesiai narai įšoko į vandenį, aprišo žmogų gelbėjimo virve ir ištraukė į krantą.

Penktadienį, 23.12 val., didelis gaisras kilo Kauno rajone, Garliavos apylinkių seniūnijoje, Teleičių kaime. Atvykus ugniagesiams, keletas pastatų, esančių privačiame sklype, degė atvira liepsna. Metalinio garažo stogas buvo sukritęs, sproginėjo dujų ir suvirinimo aparatų balionai. Viduje buvusią žemės kasimo techniką savininkai išvarė iki atvykstant ugniagesiams. Šalia garažo esančio ūkinio pastato ir prie jo priblokuoto gyvenamojo namo stogas liepsnojo.

Gaisro metu išdegė garažo viduje buvusi įranga, apdegė ir buvo nuardyta 60 kv. m ūkinio pastato stogo konstrukcijų, išdegė mansarda, sudegė joje buvę daiktai, taip pat sudegė ir buvo nuardyta 30 kv. m gyvenamojo namo stogo dangos, apdegė ir aprūko mansardoje įrengti kambariai ir juose buvęs turtas. Tačiau ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti didžiąją dalį namo patalpų. Autonominių dūmų detektorių pastatuose nebuvo.

Tos pačios dienos popietę Vilniaus rajone, Sužionių seniūnijoje, Skirlėnų kaime, medžio apdirbimo įmonės teritorijoje degė teleskopinis keltuvas.

Teritorijoje sukrautai medienai pavojaus nebuvo. Gaisro metu išdegė keltuvo variklio skyrius ir salonas.

Šeštadienį, 8.29 val., buvo pranešta, kad Kauno miesto savivaldybėje, Neveronių kaime, iš serviso veržiasi dūmai. Atvykus ugniagesiams, atviroje teritorijoje, 100 kv. m plote degė sukrautos šiukšlės ir pjuvenos. Įtariamas padegimas.

11.20 val. buvo gautas pranešimas, kad Šalčininkuose, Krantinės gatvėje, dega žolė, užsidegė malkinė. Atvykus ugniagesiams, atviroje teritorijoje, 3 kv. m plote degė šiukšlės. Gaisro metu aprūko 6 kv. m mūrinio garažo lauko sienos.

Apie 18 val. Vilniuje, Taikos gatvėje, devynių aukštų daugiabučio ketvirtajame aukšte atvira liepsna degė balkonas. Balkone degė sendaikčiai. Gaisro metu sutrūko kambario langas ir apdegė šalia buvę daiktai, aprūko visas trijų kambarių butas. Taip pat aprūko ir penktajame aukšte esančio balkono rėmas. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Sekmadienio naktį, apie 1 val., Vilniuje, Gariūnų gatvėje, UAB „Ecoservice“ mišrių atliekų aikštelėje degė 20 kv. m mišrių atliekų. Perkasinėjimo ir perpylinėjimo darbus padėjo atlikti ir įmonės darbuotojas su krautuvu.

8.33 val. pranešta, kad Rokiškio rajone, Kavoliškio kaime, dega grūdų džiovykla. Atvykus ugniagesiams, degė grūdų džiovyklos bokštas ir jame esančios grūdų atliekos. Gaisro metu išdegė atliekos, aprūko džiovykla.

11.41 val. Vilniuje, A. Kojelavičiaus gatvėje, liepsnojo medinis negyvenamas namas. Viename iš kambarių atvira liepsna degė sukrautos šiukšlės.

16.47 val. Telšių rajone, Papilės seniūnijoje, Balsių kaime, kombaino „Class Lexion“ kameroje degė šiaudai. Gaisro metu aprūko vidinė kameros dalis.

Penktadienį, 18.56 val., buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Danės gatvėje, į Danės upę prie kelto įkrito žmogus. Atvykę ugniagesiai narai įšoko į vandenį, aprišo žmogų gelbėjimo virve ir ištraukė iš vandens. Nukentėjęs asmuo buvo perduotas greitosios pagalbos medikams.

Šeštadienį, 13.33 val., pranešta, kad Vilkaviškio rajone, Kybartų seniūnijoje, Lauckaimio kaime, Šeimenos upėje galimai nuskendo vyras. Ugniagesiai jo kūną rado upėje už 2 m nuo kranto, 3 m gylyje.

Sodo namas nuo sprogimo buvo apgriuvęs, bet nedegė. Sprogimas priežastis nežinoma.

20.13 val. gautas pranešimas, kad Alytuje, Parko gatvėje, Alytaus jaunimo parke, žaidimų aikštelėje, berniukas išsinarino koją. Jis yra bokštelio viduje, 5 m aukštyje, prie čiuožyklos. Dėl kojos traumos vaikas negalėjo nulipti, o tėvų šalia nebuvo. Medikai sutvirtino berniukui koją, o vėliau ugniagesiai su gelbėjimo virvėmis ir aukštalipių diržu berniuką nukėlė ir perdavė medikams.

20.54 val. pranešta, kad žmonės Klaipėdos rajone, Vėžaičių seniūnijoje, Jurjonų kaime esančiame tvenkinyje mato plūduriuojantį vyro kūną. Ugniagesiai skenduolį ištraukė ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Sekmadienį, 19.55 val., gautas pranešimas, kad Vilniuje, Laurų Sodų 7-ojoje gatvėje, po sprogimo iš mūrinio namo veržiasi dūmai. Atvykus ugniagesiams, sodo namas nuo sprogimo buvo apgriuvęs, bet nedegė. Name savininkas vykdė gręžimo darbus ir įvyko sprogimas. Apdegęs rankas vyras buvo perduotas medikams ir nuvežtas į ligoninę.

Ugniagesiai name išjungė elektrą ir budėjo, kol atvyko išminuotojai. Sprogimo priežastis nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius