Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis rugsėjo savaitgalis keliuose nusinešė „tik“ vieno žmogaus gyvybę

Pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, rugpjūčio 31–rugsėjo 2 d. (penktadienį–sekmadienį), mūsų šalies keliuose įvyko 35 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 47 žmonės. Viename eismo įvykyje žuvo žmogus, 57 metų automobilio keleivis.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / LKPT iliustracija

Tarp sužeistųjų eismo įvykiuose – net 8 nepilnamečiai, 4 iš kurių važiavo dviračiais, vienas – neatidžiai į kelią įbėgęs pėsčiasis, vieno eismo įvykio metu sužeisti 3 nepilnamečiai automobilio keleiviai.

Neblaivūs vairuotojai savaitgalį sukėlė 14 eismo įvykių, žuvo vienas žmogus, du žmonės buvo sužeisti. Per tris paras pareigūnai išaiškino 120 neblaivių vairuotojų, 53 iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė dėl nustatyto daugiau nei 1,5 promilės girtumo. Pėstieji ir dviračių vairuotojai patraukti atsakomybės dėl 304 įvairių pažeidimų, nustatyti 102 asmenys, vairavę dviračius, apsvaigus nuo alkoholio, 56 iš jų nustatytas didesnis, kaip 1,5 promilės, girtumas.

Penktadienį, rugpjūčio 31 d., šalies keliuose įvyko 16 eismo įvykių, sužeistas 21 žmogus.

Rugpjūčio 31 d., 8.04 val., Plungės r., Prūsalių k., Pakalnės g., 22 m. moteris, vairuodama automobilį „Opel Vectra“, kelio vingyje nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su kitu „Opel Vectra“ automobiliu. Įvykio metu buvo sužeisti trys nepilnamečiai keleiviai, 8 mėnesių ir 2 metų mergytės bei 6 metų berniukas. Taip pat sužeistas kito automobilio vairuotojas, 31 metų vyras.

Penktadienio vakare, apie 19.50 val., Telšių r., krašto kelyje Telšiai–Varniai–Laukuva, sutemose, esant šlapiai kelio dangai, motociklas „Kawasaki ZX 900-C2“, ne tarnybos metu vairuojamas Telšių apskr. VPK tyrėjo, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į tvorą. Per eismo įvykį sužalotas pareigūnas, kuris dėl daugybinių sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Šeštadienį, rugsėjo 1 d., šalies keliuose įvyko 11 eismo įvykių, sužeista 16 žmonių.

Rugsėjo 1 d. apie 10.10 val., Vilniuje, T.Narbuto – Laisvės pr. sankryžoje, automobilis „Nissan Primera“, vairuojamas 28 m. vyro, įvažiavo į reguliuojamąją sankryžą degant draudžiamam raudonos spalvos šviesoforo signalui ir susidūrė su automobiliu „Audi 80“, vairuojamu 49 m. vyro. Per eismo įvykį nukentėjo 5 žmonės – automobilio „Nissan Primera“ vairuotojas ir trys keleivės, 20, 76 ir 78 metų moterys, taip pat automobilyje „Audi 80“ važiavusi 44 m. moteris.

Šeštadienio vidurdienį, 12.09 val., Kauno r., kelyje Kaunas–Jonava, automobilis „Ford Focus“, vairuojamas visiškai girto 30 metų vyro, iš kurio teisės vairuoti anksčiau jau buvo atimta, susidūrė su su 44 m. vyro vairuojamu automobiliu „Kia Sportage“. Eismo įvykį sukėlusiam vairuotojui buvo nustatytas net 5,85 prom. girtumas, vyras buvo pristatytas į Kauno klinikas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sekmadienį, rugsėjo 2 d., keliuose įvyko 8 eismo įvykiai, žuvo 1 žmogus, sužeista 10 žmonių.

Rugsėjo 2 d., 12.20 val., Kauno r., rajoniniame kelyje Vaišvydava–Piliuona–Pakuonis–Pabališkiai 4-ame km, automobilis „Opel Omega“, nesuvaldytas neblaivaus 27 metų vairuotojo, kelio vingyje nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Per eismo įvykį žuvo kartu važiavęs 57 metų keleivis, pats vairuotojas ir kitas keleivis, 44 metų vyras, buvo sužeisti ir gydomi ambulatoriškai. Neblaivus vairuotojas, kuriam buvo nustatytas vidutinis, 1,64 prom. girtumas, buvo sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę.

Vakare, 18.24 val., Mažeikių r., Žiogaičių k., kelyje Mažeikiai–Laižuva, 66 metų vyras, vairuodamas automobilį „Opel Astra“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio į pagrindinį kelią, nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio automobilio „VW Sharan“, su kuriuo susidūrė. Eismo įvykio įvykio metu nukentėjo „Opel Astra“ 66 metų keleivė ir 21 metų automobilio „VW Sharan“ vairuotoja, moterys paguldytos į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šalies keliuose iki rugsėjo 10 d. bus vykdomos pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų (jų keleivių) eismo saugumo užtikrinimo ir kontrolės priemonės, privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų) naudojimo kontrolė, vaikų vežimo automobiliuose tvarkos kontrolė.

LKPT linki saugaus dalyvavimo eisme rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius