Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 06 /19:14

Plungės verslininko sūnaus sužadėtinės dingimas: naktinei paieškai vadovavo generalinis komisaras

Lietuvoje šiomis dienomis – neeilinis sujudimas dėl dingusios merginos. Pirmąją naktį Ievos Strazdauskaitės paieškų operacijai asmeniškai vadovavo Lietuvos policijos generalinis komisaras. Kas ta dingusi „Audi“ vairuotoja ir kas baisaus galėjo nutikti, kad ši istorija sukėlė tokį milžinišką ažiotažą?
Ieškoma Ieva Strazdauskaitė
Ieškoma Ieva Strazdauskaitė / Vilniaus apskrities VPK, Aliaus Koroliovo ir „Instagram“ nuotr.

Kol kas be esminio rezultato vykstančias I.Strazdauskaitės paieškas dar gaubia paslaptys ir neatsakyti klausimai.

Tačiau didžiulis policijos, žiniasklaidos ir visuomenės sujudimas jau leido susidaryti išsamesnį vaizdą apie šią dramatišką kriminalinę istoriją.

15min išsiaiškino, kad prabangus automobilis „Audi A7“ (valst. Nr. JJG 070), kurį vairuodavo Ieva, yra registruotas Vilniuje pastaruoju metu gyvenančio, studijuojančio ir dirbančio Gedimino Bieliausko vardu. Šis vaikinas – Lietuvoje garsaus statybų verslininko iš Plungės sūnus.

Nors kompanija „Plungės lagūna“ registruota Rietave, vieną jos vadovų, Almutį Bieliauską, daugelis plungiškių mini kaip turtingos ir įtakingos šeimos atstovą.

Kalbama, kad ateinančią vasarą Gediminas ir Ieva planuoja susituokti.

„Facebook“ nuotr./Ieškoma mergina
„Facebook“ nuotr./Ieškoma mergina

Plungėje lankė šeimą

Praėjusį savaitgalį mergina buvo grįžusi iš sostinės į Plungę aplankyti tėvų. Ievos kelionė atgal į Vilnių sekmadienio vakare virto kol kas neišnarpliojamu detektyvu.

Pagrindinė šiuo metu policijos tiriama versija – pagrobimas.

Bet kokie pamąstymai apie galimą savižudybę yra atmetami kaip nelogiški.

Ar Ievą pakeliui galėjo užpulti geranoriškai jos priimtas pakeleivis? Kai kurie pažįstantieji merginą tikina, kad ji nėra lengvabūdė ir tranzuojančių ar kitokių galimai įtartinų asmenų nevežiodavo.

Beje, viena detalė kaip tik byloja apie Ievos atsakingumą ir atsargumą. 2013 m. svetainėje „YouTube“ ji yra įkėlusi socialinės reklamos įrašą, pasakojantį apie prekybą žmonėmis ir naivių merginų tykančius pavojus.

Ateitį pora kūrė Vilniuje

Yra žinoma, kad I.Strazdauskaitė, prieš kelerius metus baigusi studijas Vilniaus universitete, pastaruoju metu gyveno sostinėje, neseniai ji susirado naują darbą vienoje bendrovėje.

Jos širdies draugas G.Bieliauskas socialiniame tinkle nurodo, kad yra baigęs Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) civilinės inžinerijos studijas, vėliau tapo VGTU vadybos magistru.

Anksčiau sostinės įmonėje „Grinda“ plėtros projektų specialistu dirbęs jaunas vyras, dabar dirba Mindaugo Bieliausko vadovaujamoje kompanijoje „Marmo Arc“ komercijos direktoriumi. Direktorius M.Bieliauskas pirmadienį po pietų 15min teigė, kad kol kas nenorėtų plačiau komentuoti nieko, kas susiję su Ievos dingimu ir paieškomis. Pašnekovas taip pat neatskleidė, koks giminystės ryšys ji sieja su G.Bieliausku. Pasak šaltinių, jiedu broliai.

Ievos mylimasis Gediminas socialiniame tinkle „Facebook“ pirmadienio popietę aktyviai dalijosi informacija ir nuorodomis su pranešimais apie jos paiešką.

O Ievos sesuo Indrė socialiniame tinkle bičiulių paprašė už merginą, kol vyksta paieška, pasimelsti.

Merginos pasigedo mylimasis

Prabangus tamsiai rudos spalvos automobilis „Audi A7“ yra pagamintas 2016 m.

I.Strazdauskaitės kelionė juo į Vilnių Plungėje prasidėjo sekmadienį apie 16.30 val.

VIDEO: Kauno apskrities policijos viršininko Dariaus Žukausko komentaras apie dingusią I.Strazdauskaitę

Tyrėjų duomenimis, jokių pakeleivių vairuotoja ir šįkart neturėjo.

Apie tai, kad pasigedo Ievos, pareigūnams apie 21 val. pranešė Vilniuje jos nesulaukęs G.Bieliauskas.

Automobilio vietą parodė siųstuvas

Netrukus pareigūnai išsiaiškino, kad ryšys su mergina nutrūko jai pravažiavus Kauną. Kitaip tariant, jos mobilusis tikriausiai tyčia buvo išjungtas.

Automobilyje „Audi A7“ yra sumontuota sistema, leidžianti matyti transporto priemonės buvimo vietą. Būtent pasitelkus šią technologiją buvo nustatyta, kad transporto priemonė yra Jonavos rajone. Teigiama, kad automobilį pareigūnai rado miške ties Žeimiais.

„Instagram“ nuotr./Ieškoma mergina
„Instagram“ nuotr./Ieškoma mergina

Dirbo kinologai ir ekspertai

Į įvykio vietą buvo iškviestas kinologas, ekspertai.

Vėlyvu metu paieškų operaciją asmeniškai koordinavo Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Automobilis buvo tvarkingas, užrakintas. Jokių grumtynių ar avarijos pėdsakų nepastebėta. Manoma, kad kažkas šią transporto priemonę ten nuvairavo jau po lemtingų įvykių, kurie nėra žinomi, kol vairuotoja nerasta.

Svarstyta galimybė nedelsiant kelti į orą paieškų sraigtasparnį, tačiau šio metodo atsisakyta dėl nepalankių meteorologinių sąlygų.

Kokių įkalčių jau rado tyrėjai?

Pirmadienį merginos paieškos tęsiamos su dar didesnėmis pajėgomis. Policijos duomenimis, į paieškas įsitraukė per 100 pareigūnų ir jiems talkinančių asmenų.

Regioninei paieškai vadovavo asmeniškai kartu su sekliais dirbęs Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas.

Buvo „šukuojama“ gana plati zona, abipus kelio Kaunas–Vilnius, atkarpoje nuo Elektrėnų iki Žiežmarių.

VIDEO: Dingusios I.Strazdauskaitės daiktų rasta greitkelio „Vilnius -Kaunas“ pakelėse

Pirmadienio popietę policijos atstovai aptakiai prasitarė, kad rasta kai kurių su Ievos dingimu susijusių daiktų, kuriuos po galimo užpuolimo, tikėtina, išmetė nusikaltėliai.

Bando apsaugoti mamą

I.Strazdauskaitė yra baigusi Plungės senamiesčio mokyklą. Joje iki šiol mokytojauja Ievos mama.

Mokyklos direktorius Algirdas Serva 15min pirmadienį pareiškė, kad sulaukė žiniasklaidos klausimų, į kuriuos atsakyti neketina: žurnalistai domėjosi, gera ar bloga mokinė buvo Ieva.

A.Serva taip pat paaiškino jaučiantis pareigą apsaugoti nuo žiniasklaidos dėmesio dingusios merginos motiną, jo žodžiais tariant, esančią itin prastos būsenos. Pasak direktoriaus, mokyklos administracija daro viską, kad tik pagelbėtų ir palaikytų baisios nežinios ir nerimo kamuojamą kolegę.

Policija dėkoja visuomenei

„Ačiū visiems už aktyvią pagalbą, ačiū, kad skambinate ar dalijatės informacija.

Policija dar kartą kreipiasi į žmones, kurie sekmadienio vakare, apie 18.30–19 val. važiavo nuo Žiežmarių iki Elektrėnų ir galimai matė rudos spalvos automobilį „Audi A7“, ar šalia stovėjusius žmones, kreiptis į policiją.

Nebūkite abejingi. Net jei Jums atrodo, kad informacija nesvarbi, bet kokia detalė gali padėti tyrimui“, – tokį papildomą įrašą savajame feisbuke pirmadienio pavakarę paskelbė ir Lietuvos policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius