Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 06 /14:20

Panevėžyje per avariją sužeisti trys žmonės, užvirė diskusijos dėl šviesoforo veikimo

Antradienį Panevėžyje visos specialiosios tarnybos buvo išsiųstos į Klaipėdos ir Savitiškio gatvių sankryžą. Pranešta, kad susidūrus dviems automobiliams nukentėjo trys žmonės.

Papildyta 14.20 val.

Greta sankryžos esančio prekybos ir pramogų centro RYO vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo incidentą. Jame aiškiai matyti, kad žalias šviesoforo signalas degė Savitiškio gatve važiuojančiam automobiliui „Škoda“.

„Škoda“ vairuotojai ligoninėje nustatyti įvairūs kūno sumušimai. Ji kurį laiką bus stebima. Tuo metu „Renault Scenic“ važiavęs vyras ir žmona rimtesnių sužalojimų išvengė ir atsipirko tik laikinu sveikatos pablogėjimu.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Susidūrė sankryžoje

Incidentas įvyko tuomet, kai Klaipėdos gatve Šiaulių kryptimi važiavęs „Renault Scenic“ susidūrė su jam iš dešinės pusės Savitiškio gatve atvažiavusiu „Škoda Fabia“.

Transporto priemonėms susidūrus „Renault“ užlėkė ant skiriamosios vejos ir nuvertė šviesoforą. Pirmasis avarijos vietoje sustojo pro šalį važiavęs policijos rėmėjas. Jis iškvietė specialiąsias tarnybas, reguliavo eismo srautus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Per avariją buvo sužalotas „Renault“ vairuotojas ir gale sėdėjusi jo žmona. Moteris skundėsi krūtinės skausmais, sunkiai kvėpavo. Atvykę medikai keleivę paguldė ant neštuvų.

Į incidento vietą buvo iškviestas ir dar vienas automobilis, kuriuo į ligoninę buvo išvežtas „Renault“ vairavęs vyras bei „Škoda“ vairuotoja.

Avarijos vietoje pasirodė ir ugniagesiai, tačiau jiems laisvinti žmonių neprireikė. Gelbėtojai tik atjungė „Renault“ akumuliatorių ir nušlavė kelio dangą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Po avarijos abu vairuotojai tikino, kad važiavo degant žaliam šviesoforo siganalui. Tiesa, antradienio ryte Klaipėdos gatvės atkarpoje keletas šviesoforų buvo apskritai išjungti, tad neaišku, ar veikė ir šioje sankryžoje esantis šviesoforas.

Jei sankryža tuo metu buvo nereguliuojama šviesoforu, pagrindinis kelias priklausė „Renault“ vairuotojui.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Ar šviesoforas iš tikrųjų veikė, parodys vaizdo stebėjimo kameros, įrengtos prekybos ir pramogų centro „Babilonas“ aikštelėje. Apsaugos darbuotojai patikino, kad incidentas kameromis yra užfiksuotas, tačiau įrašą parodyti atsisakė.

Už šviesoforų veiklą mieste atsakingos įmonės „Eismo valdymo sistemos“ atstovas patvirtino, kad dėl elektros sistemos gedimo Klaipėdos gatvės atkarpoje šviesoforai neveikė. Gedimą antradienio ryte šalino „Lesto“ specialistai. Tačiau pašnekovas negalėjo pasakyti, ar šviesoforas buvo įšjungtas būtent toje sankryžoje, kurioje įvyko avarija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius