-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dujų atakos Vilniaus Radvilų gimnazijoje 2 vaikai guli ligoninėje, policija pradėjo tyrimą

Pirmadienio rytas Vilniaus Radvilų gimnazijos mokiniams buvo nekasdieniškas. Dėl dujų atakos 17 mokinių prireikė medikų pagalbos, 2 iš jų buvo paguldyti į ligoninę. Policija po šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, o pamokos antradienį atšauktos.
Vilniaus Radvilų gimnazijoje nevyksta pamokos
Vilniaus Radvilų gimnazijoje nevyksta pamokos / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus apskrities policija, kol kas aišku, kad apie 8 val. 45 min. gimnazijos koridoriuje nenustatytas asmuo papurškė neaiškios kilmės medžiagų, greičiausiai, ašarinių dujų.

Įdomi detalė – greitoji pagalba, iškviesta tik po beveik valandos, įvykio vietoje pasirodė 9 val. 41 min. Administracija telefonu 112 pranešė, kad mokytojai ir mokiniai jaučia dujų kvapą, jiems graužia burnas ir akis.

Į vaikų ligoninę Santariškėse buvo atgabenta 17 vaikų, visiems jiems suteikta pagalba Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje. Tą pačią dieną jie namo.

Į ligoninę paguldyti du vaikai dėl užsitęsusių galvos skausmų ir blogos savijautos.

„Akių perštėjimas, gerklės perštėjimas“, – esminius nukentėjusiųjų nusiskundimus išvardijo Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas Zdislavas Skvarciany.

VIDEO: Nufilmuoti į ligoninę vežami dujomis apsinuodiję Radvilų gimnazijos moksleiviai

Policija po šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį.

Lapkričio 13-ąją nuspręsta pamokas atšaukti, mokiniams teks vietoj to į mokyklą kulniuoti vasario 22 d.

Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus specialistai paėmė oro mėginius, tyrimų rezultatus planuojama paskelbti antradienį popiet.

Atsakomybės kratosi

Kaip 15min aiškino mokyklos direktorius Mindaugas Puodžiukas, vaikai buvo evakuoti, iš pradžių patys mokyklos darbuotojai išvėdino patalpas, kai nebeliko kvapo ir nuspręsta, kad tęsti pamokas yra saugu, taip ir buvo padaryta.

„Kvapo nebebuvo, vaikai sakė, šalta darosi. O po to įėjus į patalpą, gal nuo rūbų prasidėjo, kai kurie pajautė tuos simptomus ir iškart buvo iškviesta grietoji pagalba“, – kalbėjo mokyklos direktorius.

Pašnekovas tvirtino, kad patalpos per 15 minučių buvo tikrai išvėdintos.

„Visi langai buvo atidaryti, beveik nieks nesijautė visiškai“, – aiškino direktorius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus Radvilų gimnazijoje nevyksta pamokos
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus Radvilų gimnazijoje nevyksta pamokos

Direktorius pripažino, kad šiandien žinant apie 21 ligoninėje atsidūrusį vaiką, aišku – sprendimas tęsti pamokas buvo klaidingas. Bet kas už tai turėtų prisiimti atsakomybę, neaišku.

„Gal kai kvapo nebuvo, niekas nesiskundė, galvojom, viskas išsivėdinę, viskas gerai, buvo nuspręsta toliau tęsti pamokas, – sakė jis ir pridūrė, kad vos pirmieji vaikai pasiskundė negalavimais, nedelsiant buvo kreiptasi į medikus. – Vakar, jei žiūrėjote reportažus, gydytojai patys pripažino savo klaidą, kad nenurengė drabužių ligoninėje.“

Tiesa, portalo delfi.lt kalbintas mokinys jiems pasakojo apie mokyklos ūkvedės akibrokštą, kai ji pareiškė: „Patys prisidirbot, tai dabar ir kentėkit“. Po šių žodžių visi moksleiviai buvo suleisti atgal į mokyklą.

Patys prisidirbot, tai dabar ir kentėkit

Užpuolikas nenustatytas

Kol kas policija tiria įvykio aplinkybes ir dar nenustatė dujų atakos organizatoriaus arba organizatorių.

Mokyklos direktoriaus pavaduotoja pirmadienį 15min aiškino, kad įtariamasis žinomas, bet įkalčių pas jį nerasta.

„Tą vaiką mes patikrinome, ar jis neturi savo daiktuose tam tikrų priemonių, jis neturėjo.

Už rankos nepagautas – ne vagis, aš negaliu kaltinti vaiko vien dėl to, kad kažkas kažką pasakė. Žinoma, mes toliau aiškinsimės“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius