Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po gaudynėse nušauto 18-mečio žūties – dar vienas policijos ir pasieniečių tyrimas

Dėl tragiško incidento Leipalingyje pradėtas trečias ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai aiškinasi, ar gaudynių metu buvo pasipriešinta valstybės tarnautojams. Kiti du atliekami tyrimai – dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir kontrabandos gabenimo.
Įvykio vieta
Įvykio vieta / VSAT nuotr.

Po tragiško įvykio Druskininkų savivaldybėje pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinėje po praėjusio ketvirtadienio įvykio, kai persekiojimo metu buvo panaudotas tarnybinis ginklas ir sužeistas nuo pasieniečių sprunkančiame automobilyje buvęs bei vėliau miręs 18-metis alytiškis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. 

Siekiant nešališko ir objektyvaus tyrimo VSAT Lazdijų rinktinė planuoja šį tyrimą artimiausiu metu perduoti policijai, pažymima VSAT atstovų pirmadienį paviešintame pranešime. Jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra, kaip ir dar du iškart ketvirtadienį po tragiško incidento pradėtus ikiteisminius tyrimus. VSAT Lazdijų rinktinė atlieka ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos, o Alytaus apskrities policija – dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. 

Be to, VSAT centrinėje įstaigoje vyksta tarnybinis patikrinimas dėl Lazdijų rinktinės pasieniečio, kuris persekiojimo metu panaudojo tarnybinį ginklą, veiksmų teisėtumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius