Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kalinių vakarėlio Kybartuose krito pataisos namų direktoriaus ir skyriaus vadovo galvos

Socialiniame tinkle „Facebook“ savaitgalį tiesiogiai transliuotas Kybartuose įkalinimo bausmę atliekančių jaunuolių vakarėlis nulėmė ilgalaikius galvos skausmus ne tik jo organizatoriams.
Rimantas Zaikauskas
Rimantas Zaikauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį apie pasitraukimą iš užimamų pareigų pranešė laikinai Kybartų pataisos namams vadovavęs Rimantas Zaikauskas ir Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkas Gintaras Zaveckis. Pastarajam teisingumo ministras Elvinas Jankevičius buvo išreiškęs nepasitikėjimą dėl netinkamai atliekamo darbo.

„Siekiant ilgalaikių kompleksinių pokyčių neišvengiamai kinta ir personalas. Bausmių vykdymo sistema šiuo atžvilgiu – ne išimtis. Abu pareigūnai – ilgamečiai sistemos darbuotojai, kurių indėlio į sistemos funkcionavimo užtikrinimą tikrai nesinori sumenkinti,“ – apie antradienį atsistatydinusius laikinąjį Kybartų pataisos namų direktorių ir Imuniteto skyriaus viršininką sakė teisingumo viceministras Ernestas Jurkonis.

Laikinuoju Kybartų pataisos namų vadovu R.Zaikauskas buvo paskirtas prieš dvi savaites, birželio 4-ąją, tačiau įstaigos direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjo nuo 2005-ųjų. Tuo tarpu G.Zaveckis Kalėjimų departamento Imuniteto skyriui vadovavo beveik du dešimtmečius, nuo 2000-ųjų.

15min primena, kad skandalas Kybartų pataisos namuose kilo po šeštadienį čia kalinčių vyrų surengtų išgertuvių, jas jie tiesiogiai transliavo socialiniame tinkle „Facebook“.

VIDEO: Kybartų pataisos namų kaliniai transliavo savo išgertuves

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius