Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 27 /10:47

Po neblaivaus vyro protrūkio Kauno ligoninėje atsidūrė dvi mažametės: naujagimę išmetė ant žemės

Vėlyvą sekmadienio vakarą į Kauno ligoninę iš buto Šiaurės prospekte pristatytos dvi mažametės. Viena jų gimusi šiemet. Įtariama, jog prieš jas smurtavo mažylių mamos sugyventinis. Sulaikyta ir pati mergyčių gimdytoja – įvykio metu ji buvo neblaivi. Šeima vaiko teisių apsaugos specialistams yra žinoma.
Greitoji medicinos pagalba
Greitoji medicinos pagalba/ Asociatyvi nuotr. / Viktorija Savicka / 15min nuotr.

Vasario 25 dieną apie 22 valandą 40 minučių Kauno Šiaurės prospekte, namo laiptinėje, neblaivus (1,11 prom.) 1993 metais gimęs vyras sudavė kelis smūgius sugyventinės mažametei dukrai, gimusiai 2015 metais, – informuoja Policijos departamentas.

Po smūgių vyras griebė mažametę už kojų ir bandė įtempti į butą.

Smurtas jame neužsibaigė. Apie 22 valandą 47 minutės tam pačiam vyrui laikant ant rankų sugyventinės naujagimę dukrą, gimusią šiemet, neblaivi (1,16 prom.) 1991 metais gimusi sugyventinė sudavė jam per rankas. Nuo smūgio naujagimė nukrito ant grindų.

Abi mažametės dėl nežymių sužalojimų paguldytos į ligoninę.

Vyras ir moteris uždaryti į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

10.45 val. Kaip 15min teigė Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Eglė Andriuškienė, toks smurto atvejis šioje šeimoje yra pirmas.

„Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrių apie įvykį informavo tyrimą dėl jo pradėję policijos pareigūnai. Kol kas platesnės informacijos teisėsaugininkai apie incidentą neteikia.

Ši šeima Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistams buvo žinoma nuo šių metų sausio. Ji persikėlė gyventi į Kauną iš Kaišiadorių rajono. Iškart nuo tos dienos šeimą lankė socialiniai darbuotojai, buvo teikiamos bendrinės paslaugos – ugdomi bei palaikomi socialiniai įgūdžiai. Kitaip tariant, mamai buvo padedama rūpintis atžalomis.

Mūsų žiniomis, toks smurto atvejis šeimoje yra pirmasis. Jokių duomenų, jog mama ar jos sugyventinis anksčiau būtų smurtavę prieš vaikus, neturime. Kol kas tokios informacijos negauta ir iš medikų, kurių žinioje šiuo metu yra vaikai.

Mergaitės gimusios santuokoje su kitu vyru, tačiau jų mama su vaikų tėvu drauge nebegyvena, bet iki šiol nėra oficialiai išsiskyrusi“, – teigė specialistė.

Šiuo metu vaikai stebimi gydymo įstaigoje. Vaiko teisių apsaugos specialistai nedelsiant ėmėsi organizuoti šio atvejo analizę ir pradeda globėjų paieškas, kad mergaitės neatsidurtų globos įstaigoje.

Į policijos akiratį anksčiau ši šeima nėra pakliuvusi.

Kaip 15min teigė Kauno klinikinės ligoninės, kurioje šiuo metu stebimos mergaitės (pagal sutartį su Kauno Vaiko teisių apsaugos skyriumi būtent į šią ligoninę atvežami vaikai, netekę globos arba kai jiems reikia užtikrinti laikiną, iki 7 parų trunkančią, socialinę priežiūrą ir globą), atstovas spaudai Saulius Tvirbutas, medikai nesiryžta teigti, jog prieš mažąsias pacientes buvo smurtauta, tai atskleis tik tyrimas. Ant vyresnėlės veido matomi keli nubrozdinimai, tačiau ar jie atsirado dėl smurto, gydytojams sunku pasakyti. Akivaizdžių smurto požymių prieš vaikus nėra.

Abi mergytės jaučiasi pakankamai gerai, vyresnėlė žaidžia su vaikais vaikų kambaryje, o prieš pusantro mėnesio gimusi mažoji akylai stebima gydytojų. Jos būklė normali.

Smurtas: kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Policijos komisariatai
Tel.: 112
LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga
Nemokama linija:
Tel.: 8 800 01230, 8 5 210 7176
Savivaldybių Vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriai
Vilniuje:
Tel.: 8 5 211 2023, 8 5 211 2567
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius