-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poilsiautojų užgulta Palanga gėrė ir mušėsi iki pat šeštadienio ryto

Vyriškis įtariamas Palangos centre suspardęs moterį, o girtas jaunuolis užmigo savo automobilyje BMW, galvą pakišęs po daiktine. Naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos kurorte pareigūnai reagavo į žiaurius ir neįprastus įvykius.

Turizmo verslu užsiimantys verslininkai prognozavo, kad per ilgąjį savaitgalį į Palangą turėtų atvykti milijonas poilsiautojų. Praėjusi naktis parodė, kad prognozė gali išsipildyti.

Veiksmas J.Basanavičiaus gatvėje baigėsi tik išaušus šeštadienio rytui.

Teisėsaugos pareigūnai net ir pakilus saulei vis dar tramdė lėbautojus, viešoje vietoje vartojančius alkoholį arba triukšmaujančius.

Viešąją tvarką prižiūrintys pareigūnai taip pat ruošėsi sutikti šitą galingą poilsiautojų bangą. Vien penktadienio naktį kurorte dirbo 14 policijos ir 10 Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnų.

Dalis pajėgų buvo pasirengusios prisijungti, jeigu reikėtų pagalbos, be to, Palangoje šiuo metu yra trys kinologai, kurių šunys gali sekti karštais pėdsakais ir ieškoti narkotikų.

Per praėjusią naktį į Palangos miesto policijos komisariatą buvo pristatyti 25 žmonės. Dalis jų – dėl neįprastų priežasčių.

Sukėlė masinės muštynes

Vienas iš rimčiausių incidentų buvo užfiksuotas apie 5 val. ryto. Palangos širdyje, J.Basanavičiaus gatvėje, priešais klubą „Mojo Lounge Palanga“, kilo masinės muštynės, per kurias sužaloti keli jaunuoliai.

Pirminiais duomenimis, konfliktas kilo tarp dviejų jaunuolių grupių. Kodėl vaikinai susikibo ir kas pradėjo muštynes – aiškinasi policija. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Palanga gėrė ir mušėsi iki ryto
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Palanga

Per incidentą vienam jaunuoliui buvo prakirsta nosis, kitam – antakis ir sužaloti krumpliai, dar keli vaikinai atsipirko mėlynėmis ant veido.

Visi jie buvo sulaikyti ir pristatyti į Palangos miesto policijos komisariatą, kur bus tiriamos įvykio aplinkybės.

Apie 3 val. 30 min. Palangos centre įvyko muštynės, po kurių prireikė netgi medikų.

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Palanga gėrė ir mušėsi iki ryto
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Užpultas vaikinas

Pirminiais duomenimis, prie J.Basanavičiaus gatvėje esančio baro „Laukinių Vakarų Salūnas“ agresyvus praeivis trenkė į veidą jaunuoliui ir pabėgo iš įvykio vietos. 

Užpultas vaikinas buvo nuvežtas į ligoninę dėl smarkaus akies sutrenkimo.

Palangos centre spardė merginą

Apie 23 val. 30 min. prie patruliuojančių VST pareigūnų priėję poilsiautojai pasakė, kad automobilių stovėjimo aikštelėje prie vilos „Jūros akis“ vyriškis spardo moterį.

Moteris pareigūnams aiškino, kad susipyko su vyru, šis ją pargriovė ant žemės ir pradėjo spardyti. Panašiai apie įvykį pasakojo ir liudininkai. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Palanga gėrė ir mušėsi iki ryto
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Įtariamasis

Mergina teigė, kad nebenori grįžti į nuomojamą butą, kur miega kartu su vyru, todėl paprašė pareigūnų, kad leistų susirinkti daiktus ir vežtis kartu į komisariatą.

Tačiau smurtu įtariamas vyriškis tikino, kad mergina jam bandė nuplėšti grandinę, net paliko ant kaklo mėlynių, todėl jis tik gynėsi.

Porelė buvo nuvežta į Palangos miesto policijos komisariatą.

Išlipusi iš VST pareigūnų automobilio, virš kurorto griaudint vidurnakčio fejerverkams, moteris pareiškė, kad ji neturi jokių priekaištų vyrui ir pareigūnų pagalbos net neprašė.

Užmigo žemyn galva

Apie 5 val. ryte pareigūnai gavo informacijos, kad Palangos Medžiotojų gatvėje grupė jaunuolių smarkiai triukšmauja ir daužo butelius. Pranešimas pasitvirtino, tačiau VST pareigūnų dėmesį patraukė ir kitas epizodas.

BMW salone gulėjo jaunuolis, galvą padėjęs ne ant sėdynės atlošo, bet pakišęs po daiktinę, kur kojas kiša priekinis keleivis. 

Šalia įvykio vietos stovėjo automobilis BMW 318D, su kaukiančia signalizacija. 

Patikrinę mašiną pareigūnai aptiko neįprastą vaizdą – BMW salone gulėjo jaunuolis, galvą padėjęs ne ant sėdynės atlošo, bet pakišęs po daiktine, kur kojas kiša priekinis keleivis. 

Jaunuolis nepažeidė jokių teisės aktų, tačiau VST pareigūnai bandė jį pažadinti – automobilyje buvo privemta, todėl pareigūnai bijojo, kad žemyn galva miegantis vaikinas nepaspringtų. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Palanga gėrė ir mušėsi iki ryto
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Palanga gėrė ir mušėsi iki ryto

Skaičiai ir faktai

* Penktadienio naktį Palangoje dirbo 24 teisėsaugos pareigūnai

* Į Palangos miesto policijos komisariatą jie pristatė 25 asmenis

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Palanga gėrė ir mušėsi iki ryto
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Palanga

* Iš viso šią savaitę pareigūnai sulaikė 37 asmenis

* Daugiausiai sulaikytų asmenų buvo birželio 10-22 dienomis – 120 žmonių

* Birželio 22-29 dienomis buvo sulaikyti 54 lėbautojai

* Viešąją tvarką Palangoje prižiūri ne tik vietos policija, bet ir pareigūnai iš kitų miesto komisariatų, VST, gelbėtojai, taip pat – kinologai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius