Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokalbį su telefoniniais sukčiais įrašiusi jonavietė: „Mano sąskaitoje – 128 000 eurų“

Savaitgalį telefoninių sukčių skambučio sulaukė Jonavoje įsikūrusio labdaros ir paramos fondo „Gerumo sparnai“ vadovė Loreta Velch. Moteris nepasimetė, o pokalbį įrašė. Garso įrašas perduotas Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.
Telefoninis sukčius
Telefoninis sukčius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai – jau ne pirmas skambutis, kurio sulaukiu. Mane stebina jų tariamas profesionalumas – nieko keista, kad žmonės ant tokio kabliuko užkimba. Man sukčiai aiškino, kad galimai yra stebimas mano kompiuteris, taip pat kad buvo bandoma prisijungti prie mano sąskaitos banke. Jie nurodė ir tikslų laiką.

Mane sujungė neva su banko saugos ir prevencijos skyriumi, pasigirdo ir tradicinis banko įrašas, neva informuojantis, kad pokalbis įrašomas“, – sakė L.Velch.

Aferistai teigė, jog moteris jiems turi padiktuoti prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis tam, kad tariamai būtų identifikuotas jos kompiuteris ir užblokuotos prieigos iš kitų įrenginių.

Tiesa, moteris pati nusprendė savo ruožtu taip pat suteikti aferistams vilčių. „Pasakiau jiems, kad mano sąskaitoje yra 128 tūkstančiai eurų. Žinoma, kad tai – netiesa, tačiau badžiau įsivaizduoti, kaip jie apsidžiaugė patikėję, kad pasakysiu jiems prisijungimo prie banko duomenis“, – sakė L.Velch.

Tačiau išgirdę, jog moteris niekaip negali įjungti banko generatoriaus, nes šis tariamai neveikia, aferistai akivaizdžiai ėmė nervintis.

„Gal jūs spaudžiat ne tą mygtuką? Paspauskit dar kartą, palaikykit ilgiau“, – telefonu sakė sukčiai.

Daugiau nei per 20 minučių trukusį pokalbį galiausiai kantrybė trūko L.Velch, o aferistai, supratę, kad buvo apkvailinti, pokalbį baigė.

VIDEO: Jonavietė meistriškai apmulkino telefoninius sukčius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius