Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2023 03 21 /12:25

Policija atskleidė, kaip vyko ginkluoto įtariamo žudiko sulaikymas Tryškiuose: uždarė visą miestelį

Kovo 20 d. apie 21.06 val. Telšių r., Tryškiuose, namuose, rastas mirusio vyro, gim. 1965 m., kūnas su šautine žaizda krūtinėje. Telšių apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo ir antradienį ryte sulaikė įtariamąjį.
Įtariamasis Pranas Muškauskas
Policijos pareigūnams perduoti nauji tarnybiniai automobiliai / Šiaulių apskrities policijos nuotr.

Įtariamasis Pranas Muškauskas, gim. 1977 m., po nusikaltimo iš įvykio vietos paspruko, jo ieškojo didelės policijos pajėgos. Policija skelbė, kad vyras gali būti ginkluotas ir pavojingas.

Antradienį ryte pareigūnai pranešė, kad įtariamasis buvo sulaikytas Tryškių miestelyje, kur ir įvykdė nusikaltimą. Jis su savimi turėjo ginklą, galimai kuriuo išvakarėse ir nušovė žmogų. Asmuo šautuvą laikė nelegaliai – jam leidimo neturėjo.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Šiaulių apskrities VPK viršininkas Ramūnas Sarapas bei Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras pateikė daugiau informacijos apie nusikaltimą ir įtariamojo sulaikymą.

Artūro Budrio nuotr./Tryškių miestelis. Asociatyvinė nuotr.
Artūro Budrio nuotr./Tryškių miestelis. Asociatyvinė nuotr.

„Po įvykio buvo pasitelkta antiteroristinių operacijų rinktinė ARAS, kuri kartu su pareigūnais dirbo visą naktį, vykdė paiešką, bendravo su gyventojais. Ryte buvo nuspręsta įvesti planą „Sulaikymas“. Uždarytas visas Tryškių miestelis, vyko visų įvažiuojančių ir išvažiuojančių gyventojų kontrolė.

Ryte į mus kreipėsi šio Tryškių miestelio, vieno namo gyventojai, kurie nurodė, kur pas juos galimai slepiasi įtariamasis. Pasitelkus ARO pareigūnus ir jiems patekus į vidų asmuo buvo sulaikytas. Jam nustatytas 1,82 prom. girtumas. Įtariamasis nesipriešino. Šalia jo buvo rastas neteisėtai laikomas šaunamasis ginklas“, – sakė Šiaulių AVPK viršininkas R.Sarapas ir pridūrė, kad asmuo anksčiau devynis kartus baustas administracine tvarka, keturis kartus teistas. Teistumus jis užsidirbo už smurtą artimoje aplinkoje, sveikatos sutrikdymą.

Kol kas daugiau duomenų apie tai, kokie ryšiai siejo įtariamąjį ir auką nei pareigūnai, nei prokurorai neteikia. Šiuo metu atliekama įvykio vietos apžiūra bei tiriamos kitos aplinkybės. Kai įtariamasis išblaivės, bus atliekama jo apklausa. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių apskrities VPK areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius