-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galimai girtas vairavęs Seimo narys Linas Balsys yra savo namuose, su pareigūnais bendrauti jis atsisakė

Ketvirtadienį žurnalistų Seime prispaustas Linas Balsys į alkotesterį įpūtė 1,82 promilės, bet tikino gėręs ne alkoholį, o vaistus. Įtariama, kad parlamentaras buvo neblaivus, o vėliau dar sėdo į automobilį ir išvažiavo. Jis tvirtino pats atvairavęs savo automobilį ir į Seimą. L.Balsio paieškų ėmėsi pareigūnai, 16 val. policija pranešė, kad rado jį savo namuose. Jis atsisako bendrauti su policija.
Linas Balsys
Linas Balsys / 15min montažas

Policijos departamento Pajėgų valdymo valdybos viršininkas Arūnas Paulauskas informavo, kad Linas Balsys yra savo namuose, Vaduvos gatvėje, Žemųjų Panerių rajone. Apie tai pranešė jo kolega Bronius Matelis. Tikėtina, kad Seimo nario vairuojamas automobilis yra jo garaže, esančiame po namu.

„Teisiškai teigti, kad jis padarė pažeidimą, negalime, nes kol kas nėra aišku, kas vairavo automobilį, žinome tik tiek, kad automobilis išvažiavo iš Seimo rūmų“, – sako A.Paulauskas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Arūnas Paulauskas komentuoja L.Balsio girtumo atvejį
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Arūnas Paulauskas komentuoja L.Balsio girtumo atvejį

Anot jo, kol kas lieka daug klaustukų, negalima teigti ir to, kad žurnalistų naudotas alkotesteris yra patikimas.

Šiuo metu šalia Seimo nario namų budi policijos ekipažas, per Seimo narį B.Matelį policija bendrauja su L.Balsiu. Tikimasi, kad šis sutiks geranoriškai duoti parodymus pareigūnams.

„Šiuo atveju, pagrindo jį sulaikyti nematome ir neturime. Manau, kad duomenų tik iš žiniasklaidos nepakanka patraukti atsakomybėn Seimo narį. Jeigu gausime paties Seimo nario paaiškinimą, tada vertinsime visą surinktą medžiagą“, – kalbėjo A.Paulauskas.

Anot jo, kol kas įrodymų, kad būtent Seimo narys vairavo automobilį, policija neturi, bet apdoroja vaizdo įrašus.

„Šiuo metu šalia Seimo nario namų yra policijos ekipažas, per Seimo narį B.Matelį vyksta dialogas su Linu Balsiu dėl paaiškinimo pateikimo. Tai yra artimiausių valandų klausimas, ar mes gausime iš jo paaiškinimą, ar ne, tuomet spręsime dėl tolimesnių veiksmų“, – sakė A.Paulauskas.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis kiek vėliau BNS patvirtino, kad per B.Matelį L.Balsys perdavė, jog atsisako bendrauti su policija. Policijos ekipažas nuo Seimo nario namų atitrauktas, bus ieškoma kitų galimybių su juo susisiekti.

Pareigūnams L.Balsys neatidarė durų, nors iš kaimynų skolintomis kopėčiomis pareigūnai dar bandė palypėti iki pirmojo aukšto langų ir įvertinti situaciją parlamentaro bute.

VIDEO: Policija: L.Balsys yra savo namuose, bet girtumas nepatikrintas

15min primena, kad ketvirtadienį 12 val. 12 min. policijoje gautas pranešimas iš Vadovybės apsaugos departamento (VAD) budėtojų dalies, kad maždaug prieš 20 min. iš Seimo rūmų automobiliu „VW Caddy“ išvažiavo galbūt neblaivus Seimo narys L.Balsys.

L.Balsys žurnalistams prisipažino į Seimą atvykęs automobiliu. Jis nepripažino, kad yra girtas ir teigė, kad tikrintuvas greičiausiai yra sugedęs, o jis pats tik vartojo vaistus.

Netrukus po pokalbio su žurnalistais L.Balsys dingo, pasirodė, kad jis išvažiavo automobiliu. Iškart buvo pradėta aiškintis, kodėl VAD nesulaikė galimai girto Seimo nario, tačiau departamento direktorius Rymantas Mockevičius paaiškino, kad informaciją apie incidentą jie gavo per vėlai.

Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė sako, kad informacijai, jog parlamentaras Seime pasirodė neblaivus, pasitvirtinus L.Balsiui gresia apkalta.

Premjeras S.Skvernelis tikisi, kad apkaltos procedūros nereikės ir L.Balsys sprendimus priims pats.

„Tai yra netoleruotina ir nesuprantama, kaip apskritai žmogus ateina į darbo vietą būdamas galimai neblaivus. Juo labiau kad kalbame apie Seimo narį. Jeigu vairavo (neblaivus – red.past.) tai būtų apskritai turbūt nesuprantama.

Pareiga ir čia esantiems pareigūnams, tiek ir bet kuriam iš čia esančių – nuo jūsų iki Seimo narių, jeigu manoma, kad yra daromas teisės pažeidimas, tai privalo pilietis padaryti viską, kad nusikaltimas būtų užkardytas“, – sakė S.Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius