Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigarečių gamintojai „apginkluoja“ su kontrabanda kovojančius pareigūnus

Tabako produktus gaminanti bendrovė „Philip Morris Baltic” padovanojo Policijos departamentui planšetinių kompiuterių. Tai turėtų palengvinti pareigūnų darbą kovojant su nelegalia tabako gaminių rinka, kontrabanda. Policijos pareigūnams perduota 800 planšetinių kompiuterių, kurių vertė – 207 tūkstančiai eurų.
Policija su naujais kompiuteriais
Policija su naujais kompiuteriais / Policijos departamento nuotr.

Pareigūnams perduoti planšetiniai kompiuteriai suteiks pareigūnams prieigą prie tabako gaminių autentiškumo patikros sistemos, kur įvedę skaitmeninį cigarečių pakelio kodą, pareigūnai bet kurioje vietoje ir bet kuriuo metu galės nustatyti produktų kilmę bei identifikuoti nelegalius gaminius.

Policijos pareigūnams perduota 800 planšetinių kompiuterių, kurių vertė – 207 tūkstančiai eurų.

Priėmimo aktą pasirašęs policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigė, kad policijai tai labai reikšminga parama.

„Dėkoju, kad prisidedate prie policijoje vykstančių pokyčių. Akivaizdu, kad su Jūsų dovanota technika pareigūnai galės dirbti efektyviau, moderniau, greičiau, o tai labai svarbu visiems į policiją besikreipiantiems žmonėms“, – kalbėjo policijos vadovas.

„Philip Morris Baltic” korporacijos reikalų direktoriaus Gintauto Dirgėlos teigimu, ši parama yra bendrovės indėlis į bendrą valstybės veiklą kovoje su nelegalia prekyba.

„Sutelktomis skirtingų institucijų pastangomis pastaraisiais metais nelegali tabako gaminių rinka Lietuvoje mažėja.

Tikimės, kad suteiktos priemonės dar palengvins pareigūnų darbą kovojant su nelegalių gaminių prekeiviais”, – sakė G.Dirgėla.

Skaitmeninė kodų sistema Lietuvoje pradėta taikyti kaip savanoriška Skaitmeninio kodavimo ir sekimo asociacijos (angl. DCTA) iniciatyva kovai su nelegaliais tabako produktų pardavimais.

Skaitmeninė kodų sistema, kurios pagrindas yra cigarečių pakuočių ženklinimas unikaliais atpažinimo ženklais, leidžia lengviau nustatyti tabako gaminių autentiškumą ir suteikia kitą teisėtvarkos institucijoms aktualią informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius