Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija įspėja: „Pinigai – čia!“, „Užsidirbk pats“, „Uždarbis per vakarą“ tėra spąstai

„Instagram“ platformoje žadamas pinigų lietus, tačiau iki šiol dar niekas negavo nė vieno euro, perspėja Šaulių apskrities policija.
Programišius
Asociatyvi iliustracija: „Instagramo“ sukčius bent tiek „neišdūrė“: „Jei apgausiu, galėsi kreiptis į policiją!“ / 123rf.com nuotr.

„Pinigai – čia!“, „Užsidirbk pats“ „Uždarbis – per vakarą“, „Padedu žmonėms uždirbti pinigų“ – tokie ir panašaus pobūdžio skelbimai apie galimybę lengvai užsidirbti „Instagram“ socialiniame tinkle susuko galvą ne vienam lengvatikiui. Rugsėjo ir spalio mėn. į Šaulių apskrities policiją kreipėsi net aštuoni jauni (18–24 metų) žmonės, patikėję sukčių pažadais per vakarą padvigubinti čia ir dabar investuotas pinigų sumas.

Aferistai net pažadėjo „šimtaprocentinę pinigų grąžinimo garantiją“, parašydami: „Jei apgausiu, galėsi kreiptis į policiją.“

Pažadukai suteikė net „šimtaprocentinę pinigų grąžinimo garantiją“ ir įtikinimui parašydavo: „Jei apgausiu, galėsi kreiptis į policiją.“

Skelbimuose siūlomos statymo lažybose paslaugos. Naujokai viliojami mega pasiūlymais. „Dirbame taip. Klientų pinigus padidiname 3–4 kartus ir tada 40 procentų pasiimame mes, o 60 procentų išmokame jums“, – taip rašome skelbimuose apie greit ir lengvai uždirbamus pinigus.

Kad žmonės užsikabintų už šio skelbimo, akcentuojama, kad tokia galimybė sudaroma tik naujokams, o paskui teks mokėti narystės mokestį.

23 metų Radviliškio rajono gyventojas pinigus statymams pervedė ne tiesiogiai tokios paslaugos teikėjui, o jo tarpininkui. Jau šis faktas turėjo sukelti įtarimą. Tačiau pinigų troškulys ignoruoja blaivaus proto keliamas abejones, ir vaikinas į nurodytą sąskaitą pervedė 460 eurų. Tačiau, kai pradėjo eiti kalba apie laimėjimo ir investuotų pinigų pasiėmimą, su radviliškiečiu bendravęs asmuo į žinutes nebeatrašė.

Buvo ir kitokių variantų. Ryte 350 eurų lažybų statymams pervedęs kitas radviliškietis po keleto valandų sulaukė žinutės, kad jau gali pasiimti laimėjimą. Tačiau sąskaitos, į kurią turėjo būti pervestas uždarbis, savininko laukė staigmena – pareikalauta pervesti 260 eurų mokesčiams sumokėti. Kai ryšys su „investuotoju“ nutrūko ir šis nebeatsakė nei į skambučius, nei į žinutes, vaikinas suvokė, kad pateko į sukčių pinkles.

Pakruojo gyventojas pametė galvą išgirdęs, neva jo pinigų statymai uždirbo 1100 eurų.

Pakruojo gyventojas investuoti į lažybas bandė atsargiai – pervedė tik 40 eurų. Tačiau kai kitą dieną sužinojo, jog jo pinigų statymai uždirbo 1100 eurų, neatsilaikė – sukčiams pervedė 260 eurų mokesčiams sumokėti, kad tik galėtų atsiimti laimėjimą. Savaitę laukęs įkrentančių pinigų į savo sąskaitą, suprato, kad jų nesulauks, nes pinigų „investuotojas“ savo „Instagram“ paskyroje paprasčiausiai jį užblokavo.

Taigi pažadėtas pinigų lietus, patikint savo santaupas tariamiems lažybų statytojams, yra dar vienas sukčiavimo scenarijus – iki šiol dar niekas negavo nė vieno euro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius