Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija Mažeikių rajono gyventoją užklupo bandantį atkasti 5 kg kanapių

Šiaulių apygardos teisme tęsiama nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje 30 metų Mažeikių rajono gyventojas Alvydas Gabalis kaltinamas tuo, kad įgijo, gabeno, laikė labai didelį kiekį narkotinių medžiagų ir pagamino, platino labai didelių kiekį psichotropinių medžiagų.
Sulaikyti narkotikai
Asociatyvi iliustracija / Alytaus apskrities VPK nuotr.
Temos: 2 Kanapės Marihuana

Teisiamųjų suole vyras atsidūrė pirmą kartą, teisme savo kaltę jis pripažino visiškai. Teismui liko išklausyti vieną liudytoją. Byloje paskelbta pertrauka.

Šiandien įvykusiame teismo posėdyje turėjo būti apklaustas liudytojas E.Š., tačiau pastarajam neatvykus, teismo posėdį teko atidėti.

Kiek anksčiau teismas perskaitė per ikiteisminį tyrimą duotus kitų liudytojų parodymus. Teismas išklausė ir kaltinamojo motinos parodymus, moteris liudyti prieš savo sūnų atsisakė, tačiau sutiko atsakyti į atskirus teismo užduotus klausimus.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2019 metų lapkričio pabaigoje, kai A.Gabalis Klaipėdos rajone, prie įvažiavimo į Kalotės gyvenvietę, iš per ikiteisminį tyrimą nenustatyto asmens už 6 tūkstančius eurų nusipirko daugiau kaip 5 kilogramus narkotinės medžiagos – kanapių.

Tą pačią dieną kaltinamasis pirkinį automobiliu „Mercedes Benz“ pargabeno ir paslėpė savo name Mažeikių rajone. Neilgai trukus tuo pačiu automobiliu kanapės buvo išvežtos ir užkastos netoliese esančiuose apleistuose karjeruose.

Po kelių dienų, kai lauke jau buvo tamsu, A.Gabalis atvažiavo į minėtus karjerus patikrinti, ar laukiniai gyvūnai neišrausė užkastų kanapių. Vyras čia ir buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Mažeikių rajono gyventojas taip pat kaltinamas tuo, kad savo namuose savadarbiu įrankiu iš nenustatyto kiekio namuose laikytų kanapių išspaudė aliejų, kurio sudėtyje yra – mažiau kaip 4,677 g psichotropinės medžiagos (tetrahidrokanabinolio). Kaip teisme pasakojo kaltinamasis, tokiam kiekiui psichotropinės medžiagos pagaminti prireikė maždaug saujos kanapių.

Kaltinamasis teisme savo kaltę pripažino visiškai ir teismui davė parodymus. Vyras teigė labai gailisi, kad nusipirko kanapių, pagamino psichotropinių priemonių. A.Gabalis sakė, jog kanapės buvo nupirktos iš santaupų, kurias sukaupė anksčiau uždarbiaudamas Didžiojoje Britanijoje.

Kaltinamasis patikslino, jog minėtus penkis kilogramus kanapių jis nupirkęs pakankamai pigiai. Vyras prisipažino, jog narkotikus vartoja ir pats, tačiau psichotropinės medžiagos davė ir sunkiai sergančiam savo giminaičiui skausmui malšinti.

Artimiausias teismo posėdis byloje yra paskirtas balandžio 14 d. 8.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius