-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija neleidžia atsikvėpti taborui – sulaikyta dar viena čigonė, prekiavusi narkotikais su vaiku ant rankų

Policijai intensyviai kontroliuojant narkotikų prekybą Kirtimų tabore dalis prekeivių savo veiklą tęsia mieste. Tačiau ir čia kriminalistai jiems neduoda ramybės. Šią savaitę Vilniuje sulaikyti dar keli narkotikus platinantys romai. Šįkart heroinu ir purkšta žole jie prekiavo Salininkuose.

Policija spaudžia taborą – prekeiviai bando keltis į miestą

Pastaruoju metu kriminalinė policija vis labiau apsunkina Vilniaus čigonų prekybą narkotikais tabore ir pačiame mieste. Prekiautojai kvaišalais neseniai neteko dviejų didelių heroino siuntų. Tai labai stiprus smūgis „narkotikų gariūnais“ vadinamam Kirtimų taborui. Nukirtus pagrindines tiekimo arterijas laikinai sutriko prekyba.

Vilniaus narkomanai pradėjo skųstis heroino kokybe, tapo sunkiau jo įsigyti.

Dalis romų, užsiimančių narkotikų prekyba, neapsikęsdami policijos reidų persikėlė į miestą. Čia jie įsirengia trumpalaikius platinimo punktus – nuomojasi butus, viešbučių kambarius arba apsigyvena asocialių žmonių būstuose. Po kurio laiko persikelia į kitą vietą.

Tačiau policija jiems ir čia neleidžia atsikvėpti. Žinodami prekybos principus ir taikydami specialią taktiką pareigūnai sėkmingai medžioja narkotikų prekeivius ir už taboro ribų.

Narkotikus pardavinėjo su kūdikiu ant rankų

Šią savaitę Salininkuose Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnai slaptos operacijos metu sulaikė privačiame name narkotikais prekiaujančius asmenis.

Kaip manoma, pagrindiniai prekybos heroinu iniciatoriai – jau ne kartą tokią veiklą vykdant užklupta pora iš Žemutinio taboro.

Kaip įtariama, Salininkų gatvėje esančiame privačiame name narkotikais prekiavo 24 metų čigonė. Ji sulaikyta su kūdikiu ant rankų.

Neretai romai vaikus naudoja kaip priedangą nuo policijos. Yra užfiksuoti atvejai, kuomet kelerių metų vaikai netgi perduoda narkomanams heroiną, kad tėvai negalėtų būti pačiupti už rankos.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Narkotikų platintojų sulaikymo operacija
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Narkotikų platintojų sulaikymo operacija

Heroiną slėpė liemenėlėje

Kriminalistai su mobiliosios kuopos pareigūnais šturmavę pastatą sulaikė penkis įtariamuosius. Tarp jų – dvi moteris.

Didžiausias kiekis narkotikų buvo aptiktas pas romę su kūdikiu ant rankų. 76 dozes heroino ji slėpė liemenėlėje. „Čekiais“ vadinamos dozės buvo supakuotos į folijos lankstinukus ir supiltos į kramtomos gumos pakuotę.

Dar maždaug 25 pakuotes, kaip įtariama, purkštos žolės pareigūnai aptiko supiltas į cigarečių pakelį, kuris buvo paslėptas pastato viduje.

Buvo labai atsargūs

Prekiautojai narkotikais buvo ypač atsargūs. Heroiną parduodavo tik konkrečiais ir jiems žinomais dviem taksi automobiliais atvažiuojantiems narkomanams. Jų vairuotojai tapdavo garantu, kad nebus atvežami narkomanais apsimetę policijos pareigūnai ar nepatikimi žmonės.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Narkotikų platintojų sulaikymo operacija
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Narkotikų platintojų sulaikymo operacija

Šioje vietoje čigonai narkotikais prekiauti pradėjo neseniai, tačiau tai jiems nepadėjo. Ši moteris per dvi savaites dėl prekybos narkotikais sulaikoma jau antrą kartą. Prieš tai ji buvo sučiupta pardavinėjanti kvaišalus Vilniaus senamiestyje išsinuomotame bute. Tuomet pas ją aptikta maždaug 100 heroino dozių.

Už šiuos nusikaltimus jai ir jos vyrui teismas gali skirti nelaisvės iki 8 metų.

VIDEO: Slapta operacija: žaibiškai šturmavo namą, įtariamoji heroiną slėpė už liemenėlės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius