Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 20 /16:13

Kruvinas išpuolis greitkelyje prie Kauno buvo planuotas iš anksto, 2 nusikaltėliai jau sučiupti

Pirmadienio popietę Kauno rajone, greitkelyje ties Babtais, įvyko seniai neregėtas nusikaltimas. Banditai užblokavo automobilį, ištempė jo vairuotoją, žiauriai jį sumušė, paleido šūvius ir apiplėšė. Trečiadienį Kauno apskrities policija pranešė, kad sučiupo du įtariamuosius, tikimasi, kad kiti taip pat bus netrukus sulaikyti.

Spaudos konferencijoje dalyvauja laikinai Kauno apskrities policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas ir Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

„Norime nuraminti visuomenę, kad kelias iš Klaipėdos į Vilnių per Kauną tikrai yra saugus, – patikino E.Jablonskas. – Mes galime patvirtinti faktą, kad nusikaltimas nukreiptas ne į plačią visuomenės dalį, bet į tam tikrų asmenų santykių aiškinimąsi.“

D.Valkavičius pranešė, kad šiuo metu sulaikyti 2 užpuolikai, gimę 1980 m., tačiau tikimasi, kad netrukus bus sučiupti ir kiti. Iš viso užpuolime dalyvavo 4 asmenys. Tikriausiai bus kreipiamasi į teismą dėl jų suėmimo.

„Buvo panaudotas ir šaunamasis ginklas, bet noriu nuraminti visus, kad mums pakanka duomenų teigti, kad tai buvo tarpusavio santykių aiškinimasis“, – sakė prokuroras.

E.Jablonsko teigimu, dalis asmenų yra žinomi teisėsaugai, tačiau jų nesusiejo su nusikalstamomis grupuotėmis.

„Faktas tas, kad asmenys neatsitiktinai atsidūrė Kauno apskrityje. Buvo ir sekimas“, – sakė jis.

Anot Kauno policijos vado, automobilį greitkelyje užblokavę banditai prisistatė kaip specialiųjų tarnybų atstovai, ištraukė vairuotoją, panaudojo smurtą ir šaunamąjį ginklą.

15min jau rašė, kad užpuolimas įvyko Kauno rajone, ties Babtų kaimu, apie 13 val. 30 min.

Susisiekę įvykio liudytojai pasakojo, kad iš pradžių imituota avarija. Į vilniečio (gimusio 1965 m.) vairuojamo „Jaguar“ galą atsitrenkė baltos spalvos automobilis „Škoda“, o iš priekio kelią užblokavo „VW Passat“.

Vairuotoją iš automobilio ištempę keturi banditai jį žiauriai sumušė, paleido tris šūvius į kojas ir vieną į galvą.

Greitkelio plėšikai atėmė mobilųjį telefoną, pinigus, asmens dokumentus, auksinį laikrodį, kuprinę su daiktais. Nuostolis ‒ apie 17 260 eurų.

Nukentėjusysis po užpuolimo nesikreipė į teisėsaugą. Jis sėdo į automobilį ir nuvairavo daugiau nei 100 km iki ligoninės Vilniuje. Tik medikai, pamatę sužalotą vyrą, iškvietė policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius