Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 11 /2013 04 12

Policija pradėjo tyrimą dėl Irenos Matijošaitienės nužudymo

Aiškėja, kodėl ikiteisminis tyrimas dėl žinomos Kauno politikės ir verslininkės Irenos Matijošaitienės mirties užsitęsė – tiriama tyčinio nužudymo versija. I.Matijošaitienė kovo 12-osios rytą namuose nukrito nuo laiptų ir patyrė mirtiną galvos traumą.
Irena Matijošaitienė
Irena Matijošaitienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Papildyta 12.15 val.: 15min.lt žiniomis, tragiškai pasibaigusiai nelaimei įtakos galėjo turėti Matijošaičių namuose vykęs remontas. Kalbama, kad buvo remontuojami laiptų turėklai.

Irenos Matijošaitienės vyras Visvaldas Matijošaitis teigia nieko nežinantis apie pradėtą tyrimą dėl tyčinio nužudymo. Verslininkas tikina apie tai sužinojęs tik iš žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos. Matijošaičių aplinkos žmonės patvirtino, kad namuose tikrai vyko remontas.

Portalo lrytas.lt žiniomis, sunkią traumą patyrusi moteris kurį laiką dar buvo sąmoninga, ji spėjo papasakoti tragedijos aplinkybes.

Delfi.lt kalbinti teisininkai užsiminė, kad pradėdami ikiteisminį tyrimą dėl tyčinio nužudymo Kauno pareigūnai galėjo pradėti ar jau pradėjo operatyvinį Matijošaičių sekimą – gavę teismo sankciją jie gali klausytis pokalbių, vykdyti slaptą stebėseną bei gyvenamosiose ar negyvenamosiose patalpose įrengti slaptas vaizdo kameras.

Slapta įrengti kameras pareigūnai galėtų tik tirdami labai sunkius nusikaltimus – šiuo atveju tyčinį nužudymą.

Papildyta 9.17 val.: Kauno apygardos prokuratūra kol kas plačiau nekomentuoja ikiteisminio tyrimo eigos ir žada šiandien po pietų pateikti daugiau informacijos. Nenorėjęs būti įvardintas prokuroras 15min.lt sakė, kad tokių ikiteisminių įvykių trukmė – neprognozuojama, kiekvienas atvejis esąs individualus: „Taip pat kaip su ligoniais.“ Kiek laiko užtrunka tyrimas, priklauso nuo to, kiek skirta įvairių tyrimų, ekspertizių.

Kai kovo 15-osios rytą Kauno klinikose užgeso 55 metų I.Matijošaitienės gyvybė, prokurorai, kaip dažniausiai būna tokiais atvejais, pradėjo tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Tačiau dabar ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį – dėl tyčinio nužudymo. Įtarimai niekam nėra pareikšti, o reikšmingi pokyčiai byloje formaliai motyvuojami noru visapusiškai ištirti įvykį.

„Gal mirus žmogui teisėsauga visada atlieka tokias procedūras?“ – svarstė Visvaldas Matijošaitis, kuriam lrytas.lt pranešta žinia apie tyrimą dėl tyčinio nužudymo buvo naujiena.

„Pirmąkart tai girdžiu”, – žinią apie Kauno apygardos prokuratūroje atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl I.Matijošaitienės nužudymo komentavo našlys. Pasak žinomo verslininko, prokurorai jam niekada nėra apie tai net užsiminę.

Neoficialios medikų kalbos

15min.lt primename, kad viena turtingiausių Lietuvos moterų nuo laiptų namuose nukrito kovo 12-osios rytą. Triukšmą išgirdęs jos vyras V.Matijošaitis iš karto įtarė kažką negero. Verslininkas iš karto iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Kauno savivaldybės tarybos narė buvo nuvežta į Kauno klinikas ir skubiai operuota.

Jai nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo atliktos trys neurochirurginės operacijos.

Tačiau medikų kova dėl moters gyvybės baigėsi nesėkme. Kovo 14 dieną I.Matijošaitienei diagnozuota smegenų mirtis.

Moterį gydę Kauno klinikų medikai labai atsargiai kalbėjo apie sunkaus sužalojimo pobūdį ir tik iš dalies patvirtino versiją, kad tokie sužalojimai būdingi pacientams, nukritusiems nuo laiptų. Jie pasigedo kitų tipinių sužalojimų.

„Tikėtina, kad taip susižeisti galima nukritus iš didelio aukščio”, – kalbėjo Kauno klinikų Neurochirurgijos klinikos Intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas Tomas Tamošuitis.

Tiksliau apibūdinti sužalojimų medikas tąkart nesiryžo ir pridūrė, kad tai – teismo medicinos specialistų darbas.

Neoficialiais duomenimis, apžiūrint namus, nustatyta dar viena, iki šiol neskelbta aplinkybė. Ji gali būti labai svarbi tiriant I.Matijošaitienės mirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius