Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija prašo visuomenės pagalbos surasti nuo konvojaus pareigūnų pasprukusį nuteistąjį Vaidą Lelešių

Prienų policijos komisariato pareigūnai ieško nuteistojo ir nuo bausmės vykdymo pasislėpusio 38 metų Kazlų Rūdos gyventojo Vaido Lelešiaus (nuotraukoje).
Vaidas Lelešius
Vaidas Lelešius / Policijos departamento nuotr.
Temos: 1 Kazlų Rūda

Už sukčiavimą nuteistas vyriškis pirmadienio vakarą Kazlų Rūdos mieste paspruko nuo jį konvojavusių Prienų rajono policijos komisariato pareigūnų.

Pasak Prienų rajono policijos komisariato atstovo spaudai Arūno Malinausko, visuomenės prašoma pagalbos surandant bėglį. Mačiusieji ar žinantys V.Lelešiaus buvimo vietą, prašomi skambinti į Prienų policijos komisariatą tel. (8 319) 60002, (8 620) 65543 arba trumpuoju numeriu 112.

Prienų policijos komisariate dėl policijos pareigūnų veiksmų pradėtas tarnybinis patikrinimas. Aiškinamasi, kokiomis aplinkybėmis sulaikytasis paspruko nuo jį konvojavusių Prienų policijos pareigūnų.

„Mūsų pareigūnai V.Lelešių pastebėjo pirmadienio vakare Kazlų Rūdos mieste. Kadagi žinojome, jog yra paskelbta jo paieška, pareigūnai vyrą sulaikė ir pristatė į Kazlų Rūdos policijos komisariatą. Apžiūros metu pas V.Lelešių rasti trys paketėliai su baltos spalvos milteliais. Įtariama, kad tai gali būti narkotinė medžiaga. Dėl šio radinio pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – 15min.lt sakė Kazlų Rūdos policijos komisariato viršininkas Edvardas Gruzdys.

Sulaikę paieškomą nuteistąjį, Kazlų Rūdos policijos pareigūnai apie bėglį informavo jo paieškos bylą vykdžiusius Prienų kriminalistus. Atvykę du pareigūnai sulaikytąjį išsivežė.

Kol kas aiškinamasi, kokiomis aplinkybėmis V.Lelešiui pavyko pasprukti. Nepatvirtintais duomenimis, konvojui važiuojant miestu, vyras paprašė leisti užsukti į namus pasiimti vaistų ir dingo.

38-erių metų Kazlų Rūdos gyventojas V.Lelešius šių metų sausio 22 dienos Lietuvos Aukščiausiojo Teismo galutine ir neskundžiama nutartimi pripažintas kaltu dėl sukčiavimo – apgaulės būdu vienai Prienų gyventojai priklausančių 85 tūkst. litų užvaldymo. Su šia mergina, pasiturinčių tėvų dukra, vyrą siejo artimi santykiai.

Teismas skyrė V.Lelešiui pusšeštų metų laisvės atėmimo, bausmę atliekant pataisos namuose, bei 21 MGL baudą.

Iš karto po nuosprendžio paskelbimo V.Lelešius pasislėpė nuo teisėsaugininkų. Prienų rajono policija buvo paskelbusi jo paiešką.

Pirmadienio vakarą vyras pastebėtas Kazlų Rūdos mieste. Čia gyvena jo motina. Pats vyras Kazlų Rūdoje taip pat deklaravęs gyvenamąją vietą.

Kazlų Rūdos policijos pareigūnai vyriškį sulaikė ir apie sulaikytą paieškomą nusikaltėlį informavo Prienų policijos kriminalistus.

Nusikaltėlis nuo kovojaus paspruko pačiame Kazlų Rūdos centre, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius