Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 17 /10:07

Policija rado daugiabučio laiptinėje kūdikį palikusią gimdyvę – panevėžietė perduota medikams

Pareigūnai praneša radę moterį, kuri įtariama birželio 15 d. Panevėžyje, daugiabučio namo laiptinėje, palikusi vyriškos lyties naujagimį. Mažylis gydomas ligoninėje, nes jo kūnelis buvo atšalęs. Moteris taip pat perduota medikams.
Mama ir kūdikis
Mama ir kūdikis / 123RF.com nuotr.

Kaip skelbta, pirmadienio rytą Panevėžyje, daugiabučio laiptinėje, rastas naujagimis.

Mažylis aptiktas apie 6 val. 38 min.

Jis skubiai nuvežtas ir paguldytas į ligoninę.

Dėl visuomenės ir policijos intensyvių veiksmų ieškotos moters tapatybė nustatyta, trečiadienį praneša Panevėžio VPK. Tai Panevėžio miesto gyventoja (gim. 1988 m.), moteris perduota medikams apžiūrai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 158 str.: „Vaiko palikimas“: Tėvas, motina ar globėjas arba kitas teisėtas vaiko atstovas, palikęs negalintį savimi pasirūpinti mažametį vaiką be būtinos priežiūros norėdamas juo atsikratyti, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Portalas „Jūsų Panevėžys“ rašo, kad kol kas neaiškūs tokio moters poelgio motyvai. Yra žinoma, kad naujagimį palikusi moteris turi darbą.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis nedetalizavo, kur buvo surasta kūdikį pagimdžiusi ir daugiabučio namo laiptinėje jį palikusi moteris.

„Vyksta ikiteisminis tyrimas ir aplinkybių detalizuoti negalima. Moteris buvo perduota medikams apžiūrai. Šiuo metu ikiteisminis tyrimas vyksta tyrimas pagal BK 158 straipsnį, bet straipsnis gali keistis – kūdikio būklė nors stabili, bet jis silpnas. Esame labai dėkingi visuomenei – gavome nemažai informacijos, kuri padėjo nustatyti moterį, palikusią kūdikį“, – aiškino T.Martinaitis.

Laiptinėje paliktas mažylis buvo susuktas į pledą, tačiau jis buvo stipriai sušalęs. Į ligoninę nuvežtas kūdikis buvo pajungtas prie kūno temperatūrą sukelti galinčios aparatūros.

Kaip vakar sakė Respublikinės Panevėžio ligoninės atstovas Vytautas Riaubiškis, kūdikis stebimas, jo būklė sunki, bet stabili. Kūdikis guli ligoninės Akušerijos skyriuje.

Pasak ligoninės atstovo, medikai įtaria, kad naujagimis laiptinėje paliktas naktį. Rasto naujagimio svoris – nedidelis.

Kaip pasakojo V. Riaubiškis, nuo kūdikio sklido keistas kvapas, tačiau, kaip pažymėjo ligoninės atstovas, tai buvo ne alkoholio, o veikiau nešvaros kvapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius