Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Policija sulaikė du asmenis, įtariamus smurtu prieš ekvadorietį Fabianą Sanchezą

Policijos departamentas trečiadienio vakarą pranešė, kad Vilniaus policijos pareigūnai sulaikė du įtariamuosius, smurtavusius prieš sostinėje gyvenantį Fabianą Sanchezą, kilusį iš Ekvadoro.
Fabianas - didžėjus
Fabianas Sanchezas / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Smurtas

„Informuojame, kad Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, atlikę tyrimo veiksmus, šiandien, skirtingose Lietuvos vietose, sulaikė du asmenis, kurie įtariami panaudoję fizinius veiksmus prieš ekvadorietį Fabianą Sanchezą“, rašoma trumpame Policijos departamento Komunikacijos skyriaus pranešime spaudai.

Liepos 19-osios rytą Vilniuje buvo užpultas ekvadorietis F.Sanchezas, du vyrai jam trenkė šaukdami „Lietuva – lietuviams“. Šis įvykis staigiai eskalavosi, ketvirtadienį Lukiškių aikštėje planuojamas mitingas dėl policijos neveiksnumo, o pareigūnai, pasitikslinę įvykio aplinkybes, buvo priversti atsiprašyti F.Sanchezo.

15min jau rašė, kad po užpuolimo ekvadoriečio ir policijos versijos kardinaliai išsiskyrė.

Vilniaus apskrities policijos atstovai tvirtino, kad pareiškimą primygtinai siūlė rašyti, tačiau nukentėjusysis to atsisakė. Taip pat jis neva nieko neminėjo ir apie galbūt tautinę nesantaiką skatinantį šūkį „Lietuva – lietuviams“. Pats F.Sanchezas šias aplinkybes kategoriškai neigė.

Dėl šio incidento vyksta tyrimas pagal BK 170 str. 2 d., tai yra, dėl neapykantos kurstymo. Tiesa, tyrimas pradėtas ne iš karto po įvykio.

Policijos pranešime taip pat rašoma, kad daugiau informacijos apie sulaikymą ir sulaikytuosius bus teikiama ketvirtadienį ryte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius