Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 27 /10:25

Panevėžyje policija sulaikė galimus septyniolikmečio žudikus – abu jie nepilnamečiai

Reikšmingai pasistūmėjo 4,5 mėnesio aklavietėje buvusi rezonansinė gimnazisto žmogžudystės byla. Panevėžio policija penktadienį skelbia sulaikiusi 17-mečio nužudymu įtariamus asmenis. Abu jie – nepilnamečiai, vienas anksčiau teistas.
Gimnazisto nužudymo vietoje
Gimnazisto nužudymo vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Septyniolikmečio vaikino kūnas su žaizda kakle automobilių stovėjimo aikštelėje S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje aptiktas pernai metų gruodį.

Panevėžio apskrities policijos viršininkas Egidijus Lapinskas penktadienį pristatė rezonansinio nusikaltimo tyrimo detales.

„Buvo nustatyta, kad jaunuolis nužudytas, mirtis smurtinė. Buvo kilę asociacijų, kad tai gaujų santykių aiškinimasis ar kiti dalykai. Šis įvykis sukėlė didelį žiniasklaidos, politikų susidomėjimą.

Kaip ir visiems kitiems nužudymams, skyrėme tyrimui ypatingą dėmesį. Po įtempto tyrimo ir po aktyvių veiksmų buvo nustatyti įtariamieji, jų atžvilgiu vykdomos įvairios priemonės“, – sakė jis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Egidijus Lapinskas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Egidijus Lapinskas

Abu nepilnamečiai

Bylą kuruojantis prokuroras Donatas Skrebiškis paminėjo, kad trečiadienį sulaikyti du asmenys, jie abu įtariami nužudymu.

„Tai Panevėžio gyventojai. Vienam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, kitam švelnesnė. Nusikalstamos veikos padarymo metu abu įtariamieji buvo nepilnamečiai“, – sakė prokuroras.

Vienas iš įtariamųjų jau buvo anksčiau žinomas policijai, jis spėjęs užsidirbti teistumą dėl plėšimų ir vagysčių. Kaip skelbia portalas JP.lt, šiuo metu jis jau pilnametis, tačiau nusikaltimo padarymo metu dar neturėjo 18-os.

Balandžio 26 dieną teismas leido šį įtariamąjį suimti 2 mėnesiams. Kitam įtariamajam – nepilnamečiui panevėžiečiui – taip pat pareikšti įtarimai dėl nužudymo. Jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Gaujų laikai negrįžta

Panevėžio policijos vadovas pridūrė, kad po nužudymo buvo daug kalbėta apie gūdžių organizuotų grupių santykių aiškinimosi laikų sugrįžimą.

„Galiu pasakyti, kad tie laikai negrįžta. Palyginti su tuo, kas vyko anksčiau, mūsų visuomenė daug sąmoningesnė, neabejinga nusikaltimams, neabejinga norui gyventi saugiau“, – sakė jis ir pridūrė, kad gyventojų suteikta informacija labai padėjo išaiškinant nužudymą.

Jis nedetalizavo, ar įtariamieji ir nužudytasis buvo pažįstami, ar jis tapo atsitiktinio smurto protrūkio auka.

Išskirtinis mokinys

Nužudytas gimnazijos moksleivis policijai žinomas nebuvo, jis anksčiau nebaustas ir neteistas.

Gimnazijos, kurioje mokėsi nužudytas vaikinas, direktorė sakė portalui JP.lt, kad jį mena, kaip dorą, siekiantį savo tikslų mokinį.

„Vaikinas buvo labai motyvuotas, pareigingas, draugiškas ir atsakingas. Kiekvienas mūsų bendruomenės narys prisimena jį su pagarba, prisimena jį kaip gerą draugą.

Tai buvo mokinys, kuris turėjo pilietinę socialinę atsakomybę. Vaikinas noriai dalyvavo labdaros renginiuose senelių globos namuose. Ne kiekvienas tokio amžiaus vaikas aukoja savo laisvalaikį ir skiria dėmesį garbaus amžiaus žmonėms“, – susijaudinusi kalbėjo gimnazijos vadovė ir sakė, kad vaikinas buvo išskirtinis mokinys.

Naujienų portalui JP pasiteiravus, kaip sužinojo ir kaip reagavo bendruomenė, mokslo įstaigos vadovė tarė:

„Gumulas gerklėje stovi, kai pagalvoji apie tokią beprasmę jauno žmogaus žūtį. Nelinkėčiau niekam patirti tai, ką išgyvenome sužinoję apie įvykį. Gimnazijos bendruomenę, o ypač tie, kurie kartu mokėsi, labai buvo sukrėsti. Gimnazistams buvo teikiama psichologinė pagalba, nes žinia – tragiška ir skaudi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius