Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tabore uždarytas išskirtinis kioskas

Vilniaus Kirtimų taboras iki šiol turėjo savo prekybos kioską. Jame buvo pardavinėjami įvairūs saldumynai ir gėrimai. Tačiau dėl savo godumo šeimininkas greičiausiai neteks prekių, o taboro gyventojai ir svečiai – patogios ir jau 20 metų veikiančios parduotuvėlės.
Vilniaus čigonų tabore esantis kioskas
Vilniaus čigonų tabore esantis kioskas

Kioską saugojo tvirta tvora ir spygliuota viela

Aukštutiniame čigonų tabore veikęs kioskas – išskirtinis. Antro tokio nepamatysite niekur kitur Vilniuje, o gal ir visoje Lietuvoje.

Prekyba iki šiol vykdavo per plytos dydžio langelį. Tačiau priėjimą prie jo saugojo namą supanti dvimetrinė tvora ir nestandartinė įėjimų į kiemą sistema.

Tvora ištepta alyva, o jos viršuje – tankiai prikaltos vinys. Kai kur ištiesta ir spygliuota viela.

Pasak šeimininko, tai – apsauga nuo tabore besilankančių narkomanų ir vagių. Tačiau tiesa kitokia. Čigonai įprastai tokiomis priemonėmis saugosi nuo žaibiškų policijos reidų. Policijai užtrukus prie tokių kliūčių, name esantys šeimininkai spėja sunaikinti narkotikus ir lieka nenubausti.

Prekiavo jau dvidešimt metų

Taboro centre esantis pilkšvas namas, žinomas kaip „kioskas“, veikia jau kone 20 metų. Čigonai džiaugiasi, kad prireikus būtiniausių prekių nereikdavo važiuoti į miestą. O ir jo darbo laikas džiuginantis – nuo 8 val. ryto iki 1 val. nakties.

Prekės čia nėra pigios. Pavyzdžiui, alaus butelis kioske kainuoja du eurus – kone kaip sostinės pigesnėje kavinėje.

O įsigyti galima įvairių smulkmenų – šokoladukų, energinių gėrimų, saldainių, kramtomosios gumos, sausainių ir kt. Save pamaloninti kioske galėjo ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Jų čia laukdavo alus, cigaretės ir net švirkštai su injekciniu tirpalu, kuriuo įprastai skiedžiama heroino dozė.

Ilgą laiką vietinis verslininkas tvarkingai mokėjo mokesčius už vykdomą prekybą. Tačiau prieš keletą mėnesių nusprendė, kad neverta duoti valstybei, kas jai priklauso, o pinigais verčiau papildyti savo kišenę.

Nusprendė ir pasigailėjo.

Įkliuvo pardavęs alų 14-mečiui

Galbūt niekas ir nebūtų žinojęs apie negaliojančią licenciją, bet taboro verslininkui nemalonumus užtraukė jo paties godumas. Norėdamas daugiau uždirbti jis pradėjo pardavinėti alkoholį nepilnamečiams.

Patruliuodami Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnai pastebėjo, kaip iš šio namo išeina nepilnametis su keletu butelių alaus. Jį sustabdę pareigūnai sužinojo, kad alkoholį vaikas įsigijo būtent čia. Tai patvirtino ir pats pardavėjas.

Pareigūnams nusprendus jį nubausti už prekybą alkoholiu nepilnamečiams paaiškėjo, kad verslininkas neturi ne tik licencijos verstis prekyba alkoholiu ir tabako prekėmis, bet ir bendroji licencija prekybai nutraukta dar rugsėjo mėnesį.

Apžiūrėję namuose esančias prekes policininkai aptiko daugybę blokų cigarečių ir alkoholio butelių. Kad pirkėjai liktų patenkinti – dalis butelių buvo sudėti į šaldytuvą, o kiti – palikti šiltai.

Policijos pareigūnai išsivežė alkoholio ir tabako gaminius. Jų ir taboro verslininko likimą spręs teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius