-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policijos įspūdis po reido Alytuje: jauni, greiti ir įsiutę

Žolinės išvakarėse, rugpjūčio 14 d., Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai surengė policinę prevencinę priemonę Alytuje. Pagrindinis reido tikslas – užtikrinti eismo saugumą Alytaus miesto gatvėse. Daug dėmesio skirta ir motociklų vairuotojams, kurių dauguma, esant geriems orams, adrenalino nori „semtis“ gatvėse ir keliuose, praneša Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.
Reidas Alytuje
Reidas Alytuje / Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariato nuotr.

Reido metu išaiškinta 12 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Išaiškinti pažeidimai: kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas – 1 atvejis; leistino greičio viršijimas – 3 atvejai; automobilių, kuriems neturint leidimo papildomai tamsinti priekiniai šoniniai stiklai, vairavimas – 8 atvejai.

Pramonės gatvėje, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai sustabdė automobilį, kuris leistiną greitį viršijo daugiau kaip 40 km/h greičiu. Jaunasis vairuotojas, neturintis vairavimo stažo, su „Subaru“ markės automobiliu, turbūt kažkur labai skubėjo. Dabar jam teks atsisveikinti su savo vairuotojo pažymėjimu.

Reidas buvo nesėkmingas vienam Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnui, patruliuojančiam tarnybiniu motociklu

Net aštuoniems pažeidėjams teks plėšti savo automobilių langų tamsinimo plėvelę, mat jos šviesos pralaidumas viršijo normas. Žinoma, ši teisėsaugininkų pastaba ne visiems patiko, ne visi su jais sutiko. Vyriškis, nesenai grįžęs iš Didžiosios Britanijos, buvo labai nepatenkintas, piktinosi tokiomis lietuviškomis taisyklėmis.

Reidas buvo nesėkmingas vienam Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnui, patruliuojančiam tarnybiniu motociklu. Naujoje gatvėje, netoli prekybos centro „Jotvingis“, jo nepastebėjo iš vienos eismo juostos į kitą rikiavęsis automobilio „VW Sharan“ vairuotojas. Laimei nei pareigūnas, nei automobilio vairuotojas eismo įvykio metu nenukentėjo. „VW Sharan“ vairavęs jaunuolis pripažino savo kaltę. Buvo supildyta eismo įvykio deklaracija.

Alytaus policijos ir Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai žada, kad tokie reidai bus rengiami dar ne vieną kartą, tad vairuotojai turėtų atsakingiau žiūrėti į vairavimą bei laikytis Kelių eismo taisyklių.

VIDEO: Policijos reidas Alytuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius