Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pirštų atspaudų duomenų bazė atskleidė savižudžio asmenybę

Telšių policijai atliekant ikiteisminį tyrimą dėl žuvusiojo Dūseikių geležinkelio stotyje, pagal pirštų atspaudus nustatyta velionio tapatybė.
Dūseikių socialinės globos namai
Dūseikių socialinės globos namai / Giedros Akavickienės nuotr.
Temos: 1 Traukinys

Buvo teisėsaugos akiratyje

Patikrinus policijos pirštų antspaudų duomenų bazę, nustatyta, kad birželio 11-ąją geležinkelio Klaipėda–Vilnius 269-ame kilometre keleivinis traukinys partrenkė ir mirtinai sužalojo ant bėgių, kaip manoma, tyčia išėjusį 54 metų Dūseikių socialinės globos namų gyventoją S.S.

Beje, eilinių piliečių pirštų antspaudų policija nerenka ir nesaugo, vadinasi, žuvusysis kažkada turėjo nemalonių reikalų su teisėsauga. Tačiau ką buvo prisidirbęs šis pilietis, Telšių policija neatskleidžia.

Nepaliko jokio raštelio

Dūseikių geležinkelio stotyje vyriškis nuo patirtų traumų mirė iš karto, dėl baisių sužalojimų jo nebuvo įmanoma atpažinti.

Kol dar nebuvo oficialios policijos išvados dėl žuvusiojo tapatybės, Dūseikių socialinės globos namų direktoriaus pavaduotoja socialiniams ir medicininiams reikalams Nijolė Rubežienė teigė, jog pagal drabužius ir daiktus spėjo, kad baisią mirtį savo noru pasirinko šių namų globotinis S.S., turėjęs psichinę negalią.

Neįgalus telšiškis Dūseikių socialinės globos namuose apsigyveno 2012 metų liepos mėnesį. Vyras niekuo neišsiskyrė, nekėlė problemų.

„Tai skaudus įvykis tiek darbuotojams, tiek gyventojams. Sužinojus apie S.S. mirtį, kambario draugą ištiko šokas, nelaimės rytą jie abu kalbėjosi, nebuvo pastebėta jokių būsimos tragedijos ženklų“, – tvirtino N.Rubežienė.

Tai ne pirmas atvejis, kai Dūseikių socialinės globos namų globotiniai pakliūva po traukiniu. N.Rubežienė atskleidė, kad per penkiolika jos darbo metų šiuose namuose tai jau trečias toks skaudus įvykis.

Pasak Dūseikių socialinės globos namų direktoriaus pavaduotojos, globotinis nebuvo liūdnas, nebuvo depresijos požymių.

Vyras gydėsi Telšiuose, netrukus turėjo važiuoti pas psichiatrą. Paskirtus vaistus globotiniams kiekvieną dieną išdalina medicinos personalas.

Apžiūrėjus žuvusiojo rūbus, priešmirtinio raštelio nerasta. Dūseikių socialinės globos namų personalas tikino, kad gyventojo kambaryje taip pat neaptikta jokio priešmirtinio laiško su paaiškinimu, kodėl vyras nusprendė pasitraukti iš gyvenimo.

Traukiniai traukia savižudžius

Pasirodo, tai ne pirmas atvejis, kai Dūseikių socialinės globos namų globotiniai pakliūva po traukiniu. N.Rubežienė atskleidė, kad per penkiolika jos darbo metų šiuose namuose tai jau trečias toks skaudus įvykis.

Dūseikių socialinės globos namai – ne kalėjimas. Šių valdiškų namų gyventojai gali laisvai išeiti pro vartus į Dūseikių kaimą. Globotiniai eina į parduotuvę, pasivaikščioti, uždarbiauti pas ūkininkus, deja, kartais nutinka ir skaudžių nelaimių. Pensionate pasitaiko ir savižudybių.

Vaikštinėjo kažko laukdamas

Tragišką rytą niekas neįtarė, kad išėjęs S.S. patrauks ant geležinkelio bėgių laukti atvažiuojančio traukinio. Vyriškis, kaip manoma, tyčia žengė po keleiviniu traukiniu.

Pasak įvykio liudininkų, S.S. vaikštinėjo perone tarsi kažko laukdamas. Artėjant traukiniui, netikėtai išėjo ant bėgių, kai iki jo buvo likę apie 30 metrų.

Per Dūseikių stotį važiavęs greitojo keleivinio traukinio mašinistas - 53 metų A.Ž., išvydęs ant bėgių išėjusį žmogų, bandė jį perspėti garsiniu signalu ir įjungė stabdį.

Tačiau į signalą ant bėgių sustojęs dūseikiškis nereagavo, o traukiniui sustoti buvo neįmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius