Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 14

Policininką apšmeižusiam aršiam ūkininkui teks susimokėti – sukūrė persekiojimo istoriją

Ūkininkas Vilmantas Malaškevičius 2022 metų spalį užsidirbo teistumą – pripažintas kaltu apšmeižęs policijos pareigūną. Jo paviešinta istorija apie kyšio reikalavusį ir jį persekiojusį policininką nepatikėjo ir apeliacine tvarka bylą nagrinėjęs Kauno apygardos teismas. Už paskleistą melą V.Malaškevičiui, neretai konfliktuojančiam su patruliais, teks pakloti 2500 eurų.
Reidas Kaune
Policijos pareigūnas/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ūkininko veikla besiverčiantis V.Malaškevičius kaltintas tikrovės neatitinkančios informacijos apie kitą žmogų paskleidimu.

2020 m. lapkričio 17 d. Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmuose vykusiame teismo posėdyje, kur buvo nagrinėjama administracinio nusižengimo byla dėl to, kad galimai buvo pažeminta policijos pareigūno D.L. garbė ir orumas, dalyvaujant teisėjui, sekretorei, Varėnos policijos komisariato veiklos skyriaus vyr. tyrėjai, V.Malaškevičius apšmeižė pareigūną D.L., teigdamas, kad anksčiau (tikslaus laiko nenurodė) šis buvo jį sustabdęs dėl padaryto Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo, tačiau jie susitarė pažeidimo nefiksuoti.

Kaltinamasis tikino pažadėjęs duoti kyšį ir už tai buvęs paleistas. Kadangi pinigų taip ir neatidavė, D.L. neva ėmęs jį persekioti ir nuolat be tikslo stabdyti.

Taip teigdamas V.Malaškevičius, kaip tikinta kaltinamajame akte, paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, kuri paniekino, apšmeižė ir pažemino policijos pareigūną D.L.

Gindamas savo reputaciją, D.L. padavė V.Malaškevičių į teismą.

Kaltės nepripažino

Kaltinamasis nei ikiteisminio tyrimo, nei teismo teisiamojo posėdžio metu kaltės nepripažino, nurodydamas, kad to nebuvo.

Apklausiamas dėl šmeižto Varėnos teisme V.Malaškevičius toliau dėstė tariamo persekiojimo istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius