Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policininkams ginklu Vilniuje pagrasinusį vyrą iš buto iškrapštė „Aras“ (nuotraukos, video, papildyta 12.21 val.)

Antradienio naktį į vieną Vilniaus daugiabučių Visorių gatvėje dėl triukšmo iškviesti policijos patruliai susidūrė su pistoletu ginkluotu vyriškiu. Vyriškis ginklą nukreipė į policininkus, pareigūnai išsitraukė savo ginklus. Galiausiai patruliams pavyko vyriškį užrakinti jo paties bute, sulaikyti įtariamojo atvyko „Aro“ kovotojai. Incidentas buvo išspręstas nepraliejant kraujo, vyriškis sulaikytas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Incidentas prasidėjo šiek tiek po vidurnakčio. Policijos patruliai gavo pranešimą apie sklindantį triukšmą iš vieno buto Visorių gatvėje. Buto tarpduryje patruliai susidūrė su girtu vyriškiu. Greta jo, buto koridoriuje, ant spintelės, gulėjo pistoletas.

„Ginklas!“ – riktelėjo vienas policininkas.

Kaip pasakojo patruliai, vyriškis čiupo pistoletą ir nukreipė jį į pareigūnus. Policininkai išsitraukė savo ginklus ir juos atsuko į buto šeimininką.

„Matėsi, kad jis dvejoja, nežino, ką daryti. Liepiau mesti ginklą. Jis tarsi ir bandė jį padėti ant spintelės. Čiupau durų rankeną ir ištraukiau raktą. Vyras vėl pakėlė pistoletą. Tada tiesiog pabandžiau uždaryti šarvuotas buto duris, jis stengėsi sutrukdyti. Vėliau atvažiavo į pagalbą kiti pareigūnai, mums pavyko užrakinti buto duris“, – įvykio vietoje 15min.lt žurnalistui pasakojo vienas policininkas.

Prie daugiabučio Visorių gatvėje atskubėjo net keli policijos ekipažai. Tuo tarpu bute užrakintas vyriškis išėjo į balkoną ir vieną kartą iššovė į orą.

Pareigūnai teigia, kad tuo metu dar nebuvo žinoma, kokį ginklą turi vyras – kovinį ar dujinį. Taip pat nebuvo žinoma, ar bute jis yra vienas, todėl į įvykio vietą buvo iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Atvyko ir „Aro“ derybininkas. Jis vyriškį įkalbinėjo pareigūnams pro langą išmesti ginklą ir pasiduoti.

Bendraudamas su derybininku vyriškis neneigė esąs neblaivus. Jis prisipažino vienas išgėręs 0,7 l degtinės. Vyras tvirtino, kad pastaruoju metu pykstasi su moterimi, todėl ir pasigėrė. Tačiau pasiduoti vyriškis iš pradžių nenorėjo, prašė, kad policija išvažiuotų, tvirtino bijantis, jog policininkai jį sumuš.

Po kurį laiką trukusių derybų jis vis dėlto sutiko nesipriešinti ir pareigūnams atiduoti pistoletą. Pareigūnai atrakino buto duris, vyriškis pro jų apačią iškišo pistoletą, kitą akimirką į butą įsiveržė „Aras“ ir vyrui uždėjo antrankius.

„Be reikalo taip pasielgei. Įspėtume tave dėl triukšmo ir išvažiuotume. O dabar prisidarei problemų“, – vedamą į mašiną vyrą bandė protinti policijos patruliai.

„Tai jūs be reikalo atvažiavote. Man problemų ir be jūsų užtenka“, – atšovė sulaikytasis.

Sulaikytas vyras išvežtas į policijos komisariatą. Pareigūnai teigia, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, per kurį ir turėtų paaiškėti visos įvykio detalės.

Papildyta 12.21 val.: Jau antradienį Vilniaus policija padėkojo visiems atsitiktiniams įvykio liudininkams dėl jų atsakingo elgesio.

„Policija dėkoja netoli įvykio vietos buvusiems gyventojams už itin atsakingą elgesį ir supratingumą. Deja, anksčiau yra pasitaikę atvejų, kai tuščias smalsumas kriminalinių incidentų liudytojus paskatindavo nepaisyti deramo atsargumo, net ir aidint šūviams. Toks elgesys ne tik kliudo policijos veiksmams, apsunkina pareigą saugoti aplinkinių gyvybę ir sveikatą, bet ir gresia „stebėtojams“ labai skaudžiomis pasekmėmis. Vilniaus apskrities policijos bendruomenė ir ateityje tikisi panašaus santūrumo ir sklandaus bendradarbiavimo potencialiai grėsmingų įvykių metu“, - rašoma policijos pranešime.

Policija taip pat informuoja, kad sulaikytam vyriškiui nustatytas 2,22 prom. girtumas. Jis nakvojo areštinėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

VIDEO: Incidentas Visorių gatvėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius