Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią parą liepsnojo pievos, miškai ir automobiliai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 151 gaisras, 101 iš jų – atvirose teritorijose. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, o vienas gyventojas buvo traumuotas.
Liepsna
Liepsna / 15min.lt skaitytojo Tado nuotr.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, po vidurnakčio, Pasvalio rajone, Namišių kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau skendėjo liepsnose. Per gaisrą sudegė namas bei jame buvęs turtas, o gaisravietėje rastas liepsnose žuvęs 46-erių metų vyras. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Apie 21.30 val. gaisras kilo Kaune, Jurbarko gatvėje, molinių puodų žiedimo dirbtuvėse. Gaisro metu apdegė medinė siena, baldai, aprūko patalpos. Ugniagesiai iš uždūmintų patalpų išvedė, kaip spėjama, dūmais apsinuodijusį 32-ejų metų vyrą ir perdavė jį medikų globai. Įvykis tiriamas.

Apie 16.35 val. Kelmėje, J.Janonio gatvės daugiabučio namo bute, nuo ant dujinės viryklės palikto be priežiūros puodo, užsidegė spintelė, plastikinė lubų apdaila, kiti virtuvės baldai. Atskubėję ugniagesiai, iš uždūminto buto spėjo išvesti buto savininkės 55-erių metų vyrą.

Ketvirtadienio rytą, apie 4.30 val,. Vilniuje, Gedvydžių gatvėje, užsiliepsnojo automobilis Mercedes Benz S 430. Per gaisrą išdegė mašinos variklio skyrius, prietaisų skydelis, sutrūkinėjo priekinis langas. Nuo karščio nukentėjo ir trys kiti šalia stovėję automobiliai: Nissan Almera, Citroen ZX ir Audi A4. Įvykis tiriamas.

Nesiliauja gaisrai atvirose teritorijose. Apie 9.10 val. Zarasų rajone, prie Čepeliškių kaimo, užsidegė Salako miškas. Atskubėjus ugniagesiams, miškas degė dviejų hektarų plote, todėl į pagalbą buvo išsiųstos papildomos ugniagesių pajėgos ir miškų ūkio darbininkų brigada. Apie 11.10 val. gaisrą pavyko lokalizuoti, tačiau maždaug po valandos Zarasų miškų urėdas pranešė, jog miške atsirado dar keli gaisro židiniai ir ugnis sparčiai plinta. Apie 19.40 val. gaisrą, kurį gesino net 10 gaisrinių autocisternų ir 30 miškininkų, pavyko lokalizuoti, tačiau ugniagesiai gaisravietėje liko budėti per naktį. Gaisro metu išdegė apie 22 ha miško.

Apie 15.20 val. Vilkaviškio rajone, Vygrelių kaime, užsiliepsnojo didelė pieva. Pučiant vėjui, ugnis greitai plito link miško, tad į gaisravietę buvo sutelktos gausios ugniagesių pajėgos. Gaisras buvo gesinamas iki vėlaus vakaro. Išdegė net apie 120 ha pievų, iš jų apie 20 ha durpingos pievos ir krūmų

Apie 18.20 val. Panevėžio rajone, Liūdynės kaime, nuo padegtos žolės užsidegė sukrautos padangos, mediniai rąstai, statybinis vagonėlis, sunkvežimio priekaba ir jūrinis konteineris. Gaisro metu sudegė 8 kub. m rastų, padangos, statybinis vagonėlis, konteinerio viduje buvę daiktai, apdegė sunkvežimio priekaba. Šių gaisrų aplinkybės aiškinamos.

Tad artėjant ilgajam savaitgaliui, prašome gyventojų su ugnimi gamtoje elgtis labai atsargiai: nemėtyti neužgesintų nuorūkų, degtukų, nekūrenti laužų, o pastebėjus gaisrą, nedelsiant skambinkite ugniagesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius