Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią parą ugnis siaubė gyventojų namus, ūkinius pastatus ir automobilius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą Lietuvos ugniagesiai gesino 18 gaisrų ir atliko 16 kitų gelbėjimo darbų. Žmonių aukų pirmadienio gaisruose buvo išvengta, o ugnis tik siaubė gyventojų namus, ūkinius pastatus ir automobilius.
Gaisro vietoje Lentvaryje
Gaisro vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį ryte Panevėžio rajono Akmenių kaime užsidegė gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Ugnis sunaikino pastato stogą, sudegė ir pusė namo bei viduje buvę namų apyvokos daiktai. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Popiet Ignalinoje, Vilniaus gatvėje gaisras kilo daugiabučio namo bute. Per gaisrą kambaryje apdegė lova, įvairūs skudurai ir siena. Įvykis tiriamas.

Popiet Biržų rajono Pučiakalnės kaime užsidegė grūdų džiovykla. Gaisro metu apdegė pastato stogas, sienos ir jų konstrukcijos, išdegė grūdų džiovinimo įrenginys, elektros skydinė ir džiovinimo krosnis. Iš džiovyklos ūkio darbuotojų pagalba su savininko technika buvo iškasta ir išvežta 22 tonos kukurūzų. Ugnis apdegino 2 šalia stovinčius grūdų sandėliavimo bokštus, viename iš jų laikoma 45 tonos avižų, kurios buvo supiltos vandeniu. Nuo ugnies buvo apsaugotas netoli stovintis garažas su žemės ūkio technika. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Ugnis pirmadienį niokojo ir daugiau ūkinių pastatų. Pavakary Vilkaviškio rajono Slabadų kaime užsidegė nustatinėjamo savininko lengvų konstrukcijų ūkinis pastatas. Per gaisrą nudegė pastato stogas ir perdanga, apdegė sienos ir viduje buvę namų apyvokos reikmenys.

Telšių rajono Kirklių kaime vakare taip pat užsidegė ūkinis pastatas. Gaisro metu nudegė pusė stogo, kita daržinės pusė buvo išsaugota, perkrauta ir perpilta apie 20 tonų šieno.

Dar vienas ūkinis pastatas vakare degė Trakų rajono Lentvario mieste, Pakraščio gatvėje. Per gaisrą medinis ūkinis pastatas sudegė, išdegė priblokuoto gyvenamojo namo siena, stogas bei keli antro aukšto kambariai, nuo ugnies buvo išgelbėtas garažas, pastogė ir dar vienas ūkinis pastatas. Šių gaisrų aplinkybės dar tikslinamos.

Ugnis nuniokojo ir kelis automobilius. Panevėžyje, Staniūnų gatvėje, anksti ryte kaip manoma, buvo padegtas lengvasis automobilis ,,VW Golf“. Apdegė mašinos galinis dangtis ir bamperis, išbyrėjo priekinis ir galinis stiklai.

Šilutėje, Laisvės alėjoje, vidurdienį užsiliepsnojo lengvasis automobilis ,,Audi 80“. Gaisro metu išdegė elektros instaliacija, apdegė plastikinės detalės ir variklio skyriaus dangtis.

Dar vienas automobilis popiet degė Visagine, Veteranų gatvėje. Čia ugnis nusiaubė ,,VW Passat“ variklį. Įvykis tiriamas.

O vakare Ukmergėje, Anykščių gatvėje, kaip manoma, buvo padegtas lengvasis automobilis BMW 525. Čia ugnis spėjo apdeginti tik bagažinėje buvusius skudurus, ir buvo greitai užgesinta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius