-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią savaitę Kauno apskrityje – kone tūkstantis greičio viršytojų

Praėjusią savaitę Kauno apskrities Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai regiono keliuose tikrino, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių. Iš viso policininkai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 952 viršijimo atvejus, savaitės rekordininkai akseleratoriaus pedalą spaudė kone dvigubai stipriau nei leidžiama.
KET pažeidėjai
KET pažeidėjai / Kauno VPK nuotr.

Praėjusios savaitės viduryje užfiksuotas greičio mėgėjas gerokai viršijo leistiną greitį, lėkdamas net 170 km/val greičiu, kai leistinas greitis siekė 90 km/valandą.

Liepos 21 d. apie 15.05 val. Kauno r., kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda automobilis „Porsche“, kurį vairavo akseleratoriaus pedalą gerokai per daug spustelėjęs vyras, gimęs 1988 metais, greitį viršijo net 80 km/val.

Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Nuo „Porsche“ ne ką mažiau atsiliko ir kitas lakstūnas, kuris liepos 23 dieną apie 15.20 val. Jonavos r., kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis, vairuodamas automobilį „Seat“, pralėkė 166 km/val greičiu, kai leistinas greitis šiame kelyje yra 90 km/val.

Penktadienio vakarą, liepos 23 dieną, Kauno mieste buvo vykdyta policinė priemonė, skirta neblaiviems vairuotojams ir įvairiems KET pažeidimams išaiškinti. Patikrinus 615 transporto priemonių, išaiškinti du neblaivūs vairuotojai ir vienas asmuo, neturintis teisės vairuoti. Vienas pažeidėjas už vairo sėdo ne tik neblaivus (jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,6 prom.), bet taip pat ir neturėjęs teisės vairuoti, šį nusižengimą padarydamas pakartotinai. Kitam neblaiviam vairuotojui taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,6 promilės.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė aštuonis neblaivius vairuotojus ir penkis dviratininkus. Vienas jų – liepos 19 d. apie 20.50 val. sustabdytas Kaune, Piliuonos gatvėje. 1964 metais gimusiam dviratininkui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,27 prom. Taip pat per savaitę nustatyti ir septyni asmenys, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės

Kauno apskrityje šiais metais žuvo penki eismo dalyviai (pernai iki liepos mėnesio pabaigos – 14), dar 370 sužeisti (pernai – 350).

Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius