Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 04 17 /18:39

Kauno savivaldybėje sprogmenų nerasta, o alkoholio grasintojo organizme – 3,2 promilės

Kauno apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas iš Bendrojo pagalbos centro gavo pranešimą, kad Kauno miesto savivaldybėje yra padėtas sprogmuo. Dėl to evakuoti visi pastate buvę darbuotojai. Tarp jų – ir darbą prieš kelias dienas pradėjęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Paaiškėjo, kad naująjį Kauno merą vienu skambučiu apie bombą iš darbo išvijo 3,2 promilės įpūtęs melagis.
Visvaldas Matijošaitis prie Kauno miesto savivaldybė
Kauno miesto savivaldybė / R.Mikalčiūtės nuotr.

Pranešimas gautas prieš 15 val. Į Laisvės alėjoje esantį Kauno miesto savivaldybės administracijos pastatą iš karto atvyko policijos pareigūnai, kurie įvedė planą „Skydas“. Į įvykio vietą iškviestos specialiosios tarnybos. Pastatas nedelsiant evakuotas. Kaip sakė Kauno savivaldybės Civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus, pastate tuo metu buvo apie 180 žmonių.

Pareigūnai „Stop“ juosta aptvėrė pastatą, buvo užtverta dalis Laisvės alėjos ir L.Sapiegos gatvės. 

Iš savivaldybės pastato išeinantis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis 15min.lt sakė, kad panikos nebuvo. „Pasakė, kad užminuota, liepė visiems išeiti, visi ramiai tą ir padarė“, – sakė jis. Savivaldybės darbuotojai juokavo, kad pirmadienį tikisi rasti savo darbo vietas. 

Prieš 16 val. pranešta, kad policija nustatė, iš kur skambino asmuo, pranešęs apie užminuotą savivaldybę. Pareigūnai tikėjosi, kad skambinusįjį pavyks sučiupti. 

16 val. 45 min. vis dar buvo laukiama antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnų. Netrukus išminavimo specialistai atvyko. „Tai ne pirmas melagingas pranešimas apie užminuotą savivaldybę“, – sakė G.Jankus.

16.47 val. į įvykio vietą atvyko „Aro“ pareigūnai, kurie patikrino pastatą ir apie 17.30 val. konstatavo – sprogmenų nerasta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatas informavo, kad sulaikė 1972 m. gimusį įtariamąjį. Pastarajam nustatytas 3.20 prom. alkoholio girtumas. Vyras sulaikytas savo gyvenamojoje vietoje, Aleksoto mikrorajone, Kaune. Pas jį rastas išjungtas mobiliojo ryšio telefonas su SIM kortele, iš kurio ir buvo skambinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius