Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prašoma perkelti Henriką Daktarą iš Lukiškių kalėjimo į geresnę vietą

Teismas sostinėje nagrinėja Lukiškių kalėjimo atstovų teikimą dėl nuteistojo Henriko Daktaro perkėlimo į pataisos namus.
Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lukiškėse H.Daktaras – jau ilgiau nei 10 metų.

Todėl prašoma šiam nuteistajam leisti toliau atlikti bausmę geresnėmis nei kalėjime sąlygomis.

Lukiškių kalėjimo atstovų teikimą pirmadienio popietę svarsto Vilniaus miesto apylinkės teismas.

VIDEO: Henrikas Daktaras atvežtas į teismą, sprendžiantį dėl jo perkėlimo iš Lukiškių

„Aš noriu gauti pasimatymą su žmona. Kalėjime aš gaunu tik tris valandas, o ten gaučiau visą parą. Man svarbu tik šeima“, – teismui pareiškė Henytė.

Teisėja nuteistojo paklausė, kaip jis vertina jau senokai teismų jam paskelbtus nuosprendžius. Kaltę paprastai neigiantis ir dėl per griežtų bausmių besiskundžiantis vyras šįkart griebėsi diplomatijos. H.Daktaras pareiškė, kad laikosi įstatymų, gerbia teisėjų verdiktus: jeigu jie pasakė, kad kaltas, vadinasi, kaltas.

„Aš taip manau, kaip teismas. Tai buvo 1993 metais ir už vieną epizodą man davė iki gyvos galvos. Manau, kad bausmė per griežta“, – kalbėjo H.Daktaras.

Henytė dar pasiguodė, kad realiai kalėjime praleido jau ne dešimtmetį, o ištisus 15 metų.

Šįkart galimybei perkelti nuteistąjį kalėti geresnėmis sąlygomis neprieštarauja net prokuratūros atstovai.

Kartu su visa bylos medžiaga teismas gavo naujausią H.Daktaro charakteristiką, kurioje nurodoma, kad šis nuteistasis dalyvavo „Poezijos rudens“, Užgavėnių kaukių ir net velykinių atviručių konkursuose.

Henytė apibūdinamas kaip emocingai į aplinką reaguojantis, mandagus ir taktiškas kalinys, vis dar optimistiškai žvelgiantis į gyvenimą.

„Santykiai su kitais nuteistaisiais geri“, – pažymima charakteristikoje.

Taip pat H.Daktaras giriamas už tai, kad sistemingai palaiko santykius su šeima.

Buityje tvarkingas, žiūri televizorių, skaito, sportuoja, lanko anglų kalbos ir šachmatų būrelius – visa tai taip pat yra iki gyvos galvos nuteisto ir jau keliolika metų už grotų esančio vyro apibūdinimai.

Už gerą elgesį kalėjime Henytė yra keturis kartus skatintas, šiuo metu galiojančių nuobaudų neturi, jo elgesys apskritai yra vertinamas teigiamai.

„Aš gimęs bendrauti. Stengiuosi net šiukšles išnešti vakare, kad ką nors sutikčiau. Mėgstu pasikalbėti, man didžiausia bausmė sėdėti vienam. Man nesvarbu, kur sėdėti, ar čia sėdžiu, ar ten. Pravieniškėse bus blogiau – būsiu kameroje ne vienas, kai kurie knarkia naktimis“, – svarstė Henytė ir pabrėžė, kad labiausiai perkėlimo trokšta dėl būsimos ilgalaikių pasimatymų su žmona galimybės.

H.Daktaro bylos duomenimis, 1993–2000 metais veikė H.Daktaro vadovaujamas nusikalstamas susivienijimas. Jo dalyviai buvo ginkluoti sprogmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis, šaunamaisiais ginklais, naudotais ir planuotais panaudoti daromuose nusikaltimuose – nužudymuose, turto prievartavimuose, plėšimuose ir kituose. Nusikalstamą susivienijimą įkūrė ir jam vadovavo H.Daktaras su Egidijumi Abariumi.

Teismas sprendimą dėl Henytės iškėlimo iš Lukiškių skelbs liepos 7 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius