Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pravieniškėse atskirti žiauriausi nusikaltėliai, jų nebesaugos ginkluota apsauga

2019 m. sausio 9 d. 9.30 val. iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 2-o sektoriaus buvo perkelti 39 nuteistieji, kurie atsisakę dirbti, teisti už rezonansinius ar sunkius nusikaltimus, galintys daryti įtaką kitų nuteistųjų resocializacijai ir kriminogeninei situacijai gerinti į naujai įrengto 3-io sektoriaus gyvenamąsias patalpas.
pravieniskiu-pataisos-namai-atviroji-kolonija-5a6b13b9d885b
pravieniskiu-pataisos-namai-atviroji-kolonija-5a6b13b9d885b

Įgyvendinus Norvegijos finansinio mechanizmo lėšomis finansuojamą projektą „Sudaryti sąlygas sumažinti Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iojo sektoriaus laisvės atėmimo bausmę atliekančių nuteistųjų pakartotino nusikalstamumo atvejų skaičių“, buvo žengti du visiškai nauji žingsniai – minėtas Pravieniškių įkalinimo įstaigos sektorius tapo pirmąja įstaiga, kur nuteistieji atlikinėja bausmę ne didžiulėse bendrabučio tipo gyvenamosiose sekcijose, o nedidelėse patalpose daugiausiai po 3-4 asmenis kiekvienoje iš jų.

Taip pat buvo panaikinta ginkluota įstaigos teritorijos perimetro apsauga, ją pakeitė modernios techninės ir inžinerinės priemonės.

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje perkeliant nuteistuosius buvo atliekamos kratos kartu su Viešojo saugumo tarnybos ir Kalėjimų departamento prevencinės grupės pareigūnais.

Buvo tikrinami pervežtų nuteistųjų asmeniniai daiktai ir turimi elektriniai prietaisai. Kratų metu buvo rasta ir paimta: 2 mobiliojo ryšio telefonai, 3 SIM kortelės ir laisvų rankų įranga. Kitų incidentų neužfiksuota.

Pataisos namams stiprinti išorės ir vidaus apsaugą bei pervežant nuteistuosius padeda Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Taip pat tęsiamas nuteistųjų, darančių neigiamą įtaką kitiems nuteistiesiems perkėlimas teisės aktų nustatyta tvarka į kitas įkalinimo įstaigas.

Šiuo metu Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iame sektoriuje laisvės atėmimo bausmę atlieka 685 nuteistieji, praneša Kalėjimų departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius