-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pravieniškių įmonės vadovų byloje liudytojai aiškino, kaip dengė finansų viceministro motinos namo stogą

Pirmadienį Kauno apygardos teismas buvusių Pravieniškių valstybinės įmonės vadovų byloje pradėjo liudytojų apklausas. Įmonei vadovavę Jonas Raudeliūnas ir Vytautas Pitkauskas kaltinami piktnaudžiavę savo pareigomis ir įgaliojimais, iššvaistę turtą, klastoję dokumentus, davę kyšį ir apgaulingai tvarkę buhalterinę apskaitą.
Kauno apygardos teisme
Kauno apygardos teisme: Jonas Raudeliūnas (kairėje) ir Vytautas Pitkauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gruodžio 21 dieną pradėti apklausti liudytojai, susiję su kaltinimais nemokamai uždengus finansų viceministro Aloyzo Vitkausko motinai priklausančio namo stogą.

Šioje byloje kaip liudytojas turėtų būti apklaustas ir pats viceministras.

Bylos duomenimis, stogui uždengti reikalingos medžiagos buvo nupirktos per V.Pitkausko šeimos draugo vadovaujamą bendrovę. Vėliau bendrovė išrašė Pravieniškių įmonei sąskaitą kitokioms medžiagoms už daugiau kaip 9 tūkst. litų (2,6 tūkst. eurų) – tiek kainavo stogui reikalingos medžiagos. Pagal šią sąskaitą Pravieniškių įmonė apmokėjo išlaidas, susijusias su stogo pirkimu.

Posėdyje apklaustas stogo pirkimui tarpininkavęs UAB „Statybos ritmas“ direktoriaus pavaduotojas Bronius Marcinkevičius pripažino V.Pitkausko prašymu išrašęs dvi suklastotas sąskaitas. Jis pats nuo atsakomybės šioje baudžiamojoje byloje atleistas pagal laidavimą.

Pats V.Pitkauskas teigė prašęs, kad stogas būtų perleistas kaip labdara, o suklastotos sąskaitos išrašytos neradus kito būdo atsiskaityti.

Bylos duomenimis, vėliau, pasitelkus kalinius, stogą nemokamai sumontavo kaliniai. Už darbus atsiskaityti namo savininkai suskubo tuomet, kai buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

J.Raudeliūnas ir V.Pitkauskas kaltinami 2012 ir 2013 metais pasisavinę nuteistųjų pagamintus daiktus – laiptus, medžiotojų bokštelius, įvairius baldus, kurie vėliau padovanoti įtakingiems asmenims – Seimo nariui Broniui Bradauskui, finansų viceministrui ir kitiems. Byloje nėra duomenų, kad dovanas gavę asmenys būtų žinoję, jog iš jų už tai bus kažko tikimasi.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius