Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pravieniškių pareigūnas bus teisiamas dėl narkotinių medžiagų sunaikinimo

Kauno apygardos prokuratūra su kaltinamuoju aktu teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Pravieniškių pataisos namų pareigūnas G. U. kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.
Pravieniškių pataisos namai
Pravieniškių pataisos namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2021 rugpjūčio mėnesį Pravieniškių pataisos namuose pareigūnai pastebėjo, kad vienas nuteistasis kitam perdavė paketą, kuriame, įtariama, buvo psichotropinės medžiagos. Tyrimo duomenimis, paketą perdavęs nuteistasis priešinosi pareigūnams.

Pravieniškių pataisos namų Saugumo valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas G. U. kaltinamas, kad po to, kai iš nuteistojo buvo paimtas paketas su galimai psichotropine medžiaga, jam pavaldiems pareigūnams paketą liepė palikti tarnybinėse patalpose ir dėl šio įvykio nepildyti jokių būtinų tarnybinių dokumentų. Įtariama, kad piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, siekdamas nuslėpti galimai nuteistųjų padarytą sunkų nusikaltimą, šio įvykio pats taip pat nefiksavo ir netrukus tyčia šiuos galimus įkalčius sunaikino.

Kaltinamajame akte konstatuojama, kad tokiais veiksmais kaltinamasis G. U. padėjo nuteistiesiems išvengti teisinės atsakomybės už padarytą nusižengimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei jų platinimo pataisos įstaigoje.

Dėl šių neteisėtų veiksmų G. U. pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo pagal Baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 2 dalį. Už šią veiką numatytas laisvės atėmimas iki septynerių metų. Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius